30. okt. 2012

Høstens beste Eplekake

Når man ofte lager kaker og mye godt blir de rundt bordet mer og mer kresne,
 ikke på forskjellige ingredienser men på kakene i seg selv (eller middagen etc.)..
Det er enkelte variasjoner som blir mer populære enn andre...

 Her er det blitt vaniljekrem: bør være i kaken eller ved siden av som vaniljesaus..

Så høstens hittil beste eplekake er dagens oppskrift:

Ingredienser:

2 egg
1 1/2 dl sukker
125 gram smeltet smør
3 dl mel
2 ts bakepulver

3-4  epler
5 dl vaniljekrem
sukker, kanel

Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig ;-) , sett ovnen på 165 grader.
Skrell og del epler i båter.
Pisk eggedosis.
Tilsett smeltet smør og eplesaft vekselvis med mel iblandet bakepulver.

Ha i en form på ca 24 cm i diameter eller firkantet 20x30 etc, jeg brukte en form på 26x36 og det var for stort ;-)

Legg på epler i ett jevnt mønster...

...og deretter vaniljekrem på toppen.


Stek i 40 minutter...

Nyt kaken lunken som den er eller hvorfor ikke med litt is eller creme fraiche :)


Bon Appétit !








2 kommentarer:

  1. Hei. Denne kaken ser utrolig god ut, men jeg har et spørsmål:
    Er det virkelig vaniljekrem du har på denne kaken? På bildet ser det mer ut som vaniljesaus - mer flytende.

    SvarSlett
  2. Kjempegod kake :-)

    tror jeg må lage den også ;-)

    Jeg mener vaniljekrem eller tykk vaniljesaus, altså ikke saus iblandet vispet krem.

    Her finner du min standard vaniljekrem: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/10/hjemmelaget-vaniljekrem.html

    Epler settes på handlelisten !

    Lykke til :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)