28. juni 2014

Langtidssteking og Salting Lår - Stek

Saltet kjøtt er utrolig godt og anbefales som en liten variasjon,
eller f.eks. med kjøtt som har vært fryst lenge eller du er usikker på smaken.


Saltet villsvin lår - stek

lår-stek
ca 1/2 dl grovt havsalt

2 ss timan
1/2 ts pepper
olivenolje

Tin kjøttet hvis det kommer fra fryseren.
Gni det godt inn med saltet, 
ha den i en pose (med saltet) og la ligge kjølig over natten.
Ta kjøttet ut av posen og skyll det godt.

Legg steken på en rist over en langpanne eller direkte i langpanna.
strø over timian og pepper, gni det inn.
Ha på godt med olivenolje og ca en dl vann (eller kombucha ;-) øl eller vin i langpanna.
Stekes i 10 timer på 80 grader, 5-6 timer på 100 grader eller 4 timer på 120 grader.
Stikk gjerne inn ett termometer hvis du vil ha en rosa kjerne,
eller stek så lenge som mulig (uten at det tørker) for ett mørt resultat på linje med pulled porc.


Hvis du steker på 80 grader,
 kan du heve temperaturen på slutten av steketiden for å få brunet steken.
Ved de andre temperaturene blir skinnet brunt og sprøtt av seg selv :-)


Skjærs i skiver og serveres med kraften.
Grønne grønnsaker passer perfekt til,
som aspargesbønner, brokkoli etc.

Bon Appétit :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



3 kommentarer:

  1. Hei tenkte å prøve denne vildsvine opskrift i morgen :) Men hva skal temperaturen på stegetermometer være ved rosa kerne ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, 60 grader er grensen for 'blodig' så maks 65 for rosa.

      Lykke til :-)

      Slett
    2. Villsvin skal ikke ha under 70 grader i fare for at man blir syke av Nitriner

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)