14. okt. 2013

Curry med Gresskar og Ris

I flere uker har Philip mast om curry,
kan du lage curry mamma det er så populært i andre land...

Ja klart jeg kan det,
men når 2 av 5 er helt 'allergisk' på smaker og ihvertfall sterk smak,
så er det ikke ofte ;-)



Det er alikevel ett av mine favorittområder i mat,
dog den ekte varianten...

Har ikke vært i India,
men i de store byene i England er det store populasjoner indere og pakistanere...
...og de har sine egne 'hull i veggen' som vi kalte det, noe i nærheten av café...

...jo mer møkkete og minimalistisk jo bedre mat...
-et sikkert tegn på god mat er hvis kundene er 90 % indere...

Siden vi importerte klær fra disse områdene ble vi fort kjent med maten,
 og tatt med til de beste stedene.

Det du lager fra glass eller får servert på pub'er eller servicestasjoner langs motorveiene,
 har ingen ting med ekte curry å gjøre.

Med min vanskelig gjeng lager jeg milde curry's,
før var det sterkest mulig ...
...det har forøvrig lært meg å sette pris på smakene ;-)

Gresskar Curry


500 gram gresskar i biter (2-3 cm)

1 dl yoghurt
1 middels løk
5 hvitløkbåter
3 x 2 cm ingefær
1 ts gurkemeie-turmeric
1 ts corianderfrø
1 ts salt
1 ts spisskummen/cumin
2 ts garam masala
 (1/4 ts chili)
(1/2 ts pepper)

0,8 dl olje
2 ts spisskummenfrø

Bak gresskarbitene i ovnen, 175 grader i minst 30 minutter.
(eventuelt samtidig med kebabs)
-kan også dampes-kokes...



De andre ingrediensene untatt olje og spisskummenfrø hakkes i en kjøkkenmaskin.

Varm oljen i en kjele,
ha i spisskumminfrø og fres dem 30 sekunder, de skal hoppe litt men ikke brennes.

Ha den hakkede yoghurtmassen i oljen.

 Rør og stek massen ca 10 minutter.
-den skal forandre seg litt og oljen skal være godt blandet inn.



Ha i de stekte  gresskarbitene, rør godt.
La blandingen småputre i minst 10 minutter, rør av og til.


Ris


Litt olje
1 ts spisskummenfrø
1 ts korianderfrø

4 dl ris

8 dl vann

Varm olje i kjelen, ha i frø og stek disse i 30 sekunder.
Ha i risen og rør-stek til den blir blank.

Ha i vannet og kok opp, la koke til risen er ferdig og vannet har fordampet.

Koking av risen kan variere etter type ris,
følg derfor anvisningen på pakken med mengde vann og koking,
 etter det første trinnet.





Serveres som en vegetarrett eller f.eks. med Kebab.

Bon Appétit :-)



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

  1. Lager dette i dag, greit å ha noe å bruke resten av gresskaret til!

    SvarSlett
  2. Spennende, håper det falt i smak :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)