16. okt. 2013

Restepizza på verdens dag imot Matsvinn ;-)

I dag skal man ta en skål Mot Matsvin!



Vi feirer dagen med en pizza full av rester og med kjøtt som mange kaster,
til tross for at det er fullt brukbart.

Deigen var en del av brøddeigen som ble kjevlet tynt ut i langpanna.

Deretter lagde jeg fyllet som saus med kjøtt fra kraftkoking,
rester av choucroute-sauerkrauft (?) dvs melkesyrnet kål: surkål uten koking,
 og tomatsaus.


Da var de tre restene brukt opp,
til det tilsatte jeg 3 løk,
basilikum fra hagen og litt krydder som gurkemeie og muskatt-nøtt...





Den revne osten på toppen ble den 4 resten,
 hadde jeg hatt flere osterester så hadde jeg selvfølgelig slengt dem oppå ;-)


Den steker nå i ovnen sammen med en Chokolat fondant,
 som Chantelle laget samtidig som jeg fylte pizza'n,
slik sparer vi på strømmen også ;-)


Bon Appétit :-)

- og ikke noe sløsing!

Har du noen gode ideer mot sløsing så er det bare å legge dem igjen som kommentar, 
eller link til en oppskrift hvor du har brukt rester ;-)




En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

2 kommentarer:

  1. Viktig tema, og smarte tips. Sjekk gjerne mine restemat-varianter. http://smakebiten.com/tag/restemat/
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

  2. Skal sjekkes med en gang, elsker restematkoking !

    Ha en fin dag du også :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)