Paques
Etter å ha blitt inspirert av Oda's blogginnlegg om Italiensk påske i 2012,
kommer her ett lite innlegg om Påske i Frankrike, på fransk heter det Paques.
Den største forskjellen fra Norge er at det ikke er skolefri, unntatt på 2. påskedag.
Skjærtorsdag og langfredag er vanlige arbeidsdager.
Skolene tar to uker vårferie helt uavhengig av når påsken er.
Påske er selvfølgelig en stor religiøs fest, men det er også for å feire at våren er kommet.
Som i Norge er det vanlig å spise lam, egg, sjokolade og ellers alt som er ekstra godt.
Påskeaften feires ikke.
Derimot er det store familielunsjer på 1. påskedag og på 2. påskedag.
Derimot er det store familielunsjer på 1. påskedag og på 2. påskedag.
1.
Påskedag er det eggejakt 'Chasse au oeufs'.
Her hvor vi bor er det foreldrene på barneskolen som arrangerer det,
og inviterer alle med/uten barn i området.
Det går på rundgang hos foreldre med stor hage.
Her hvor vi bor er det foreldrene på barneskolen som arrangerer det,
og inviterer alle med/uten barn i området.
Det går på rundgang hos foreldre med stor hage.
Det gjemmes et stort antall av sjokoladeegg, høner og kaniner rundt om i hagen.
Så er det opp til ungene å finne dem, mens de voksne tar en aperitif !
...og alt det før kl 12 om formiddagen.
...og alt det før kl 12 om formiddagen.
Det arangeres selvfølgelig slik eggejakt i privatregi også.
2.
påskedag - Lundi de Paques
2. Påskedag lages det Kjempeomeletter, søte til dessert og de må gjærne flamberes.
De serveres i alle familier og det arrangeres store felles omeletter i enkete kommuner,
hvor du enkelt tar med det noen egg og så lages og spises omeletten sammen.
Eller som i vår nærmeste by, der er det festkomiteen som lager kjempegrillparty,
bord til hundrevis av mennesker dekkes, man betaler en sum,
alt er inkludert fra Aperitif til dessert og kaffe,
selvfølgelig er det vin til maten og en kjempestor Omelett laget av flere 1000 egg.
Det er ikke restaurantkvalitet på maten og langtekkelig servering,
men hva gjør vel det når man er ute i fint vær og stemningen er på topp.
Veldig sosialt og typisk fransk.
2. Påskedag lages det Kjempeomeletter, søte til dessert og de må gjærne flamberes.
De serveres i alle familier og det arrangeres store felles omeletter i enkete kommuner,
hvor du enkelt tar med det noen egg og så lages og spises omeletten sammen.
Eller som i vår nærmeste by, der er det festkomiteen som lager kjempegrillparty,
bord til hundrevis av mennesker dekkes, man betaler en sum,
alt er inkludert fra Aperitif til dessert og kaffe,
selvfølgelig er det vin til maten og en kjempestor Omelett laget av flere 1000 egg.
Det er ikke restaurantkvalitet på maten og langtekkelig servering,
men hva gjør vel det når man er ute i fint vær og stemningen er på topp.
Veldig sosialt og typisk fransk.
sylteagurk
SvarSlettenig
Slettman burde smøre inn egget med sennep når man koker det. på denne måten får man en meget god og interessant smak på påskeegget
SvarSlett