8. mars 2013

Sjokoladeterte

   Kan man noen grunnleggende kakebaketeknikker, er det bare fantasien som setter grenser, så her med tertedeig i sjokoladeutgave, vaniljekrem og ett par ferske pærer, voila :






Sjokoladeterte etter 1-2-3 prinsippet


50 g melis
100 g smør
150 g mel og sjokoladepulver
1 eggeplomme





Skjær smør i terninger og ha det i en kjøkkenmaskin med melis'n,
eller brett opp ermene ;-)

La maskinen gå til det er godt blandet
 (du kan nå ha i eggeplommen eller lage deigen videre uten egg),
ha i mel til du har en fast deig.

Har du dårlig tid kan deigen trykkes direkte ut i en paiform, 
ellers ruller du den i plast og lar hvile i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen, og trykk den ut i formen.


Legg den i en paiform eller ønsket form (porsjonsformer).

Prikk den med en gaffel , ha over ett bakepapir og hell i ris.

Stek den på 180 grader i ca 10 minutter,
ta deretter vekk bakepapiret med ris og stek ca 10 minutter til ti den er gylden og fin.

Nå er den klar til å fylles.

En 5 dl posjon vaniljekrem og pærer ble vårt valg.

Oppskrift på vaniljekrem finner du HER

Ha vaniljekremen i paiskallet og deretter pærer i skiver, eller halve...

Strø over noen mandelflak og stek videre i ca 15 minutter.




Bon Appétit !

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)