Kan man noen grunnleggende kakebaketeknikker, er det bare fantasien som setter grenser, så her med tertedeig i sjokoladeutgave, vaniljekrem og ett par ferske pærer, voila :
Sjokoladeterte etter 1-2-3 prinsippet
50 g melis
100 g smør
150 g mel og sjokoladepulver
1 eggeplomme
Skjær smør i terninger og ha det i en kjøkkenmaskin med melis'n,
eller brett opp ermene ;-)
eller brett opp ermene ;-)
La maskinen gå til det er godt blandet
(du kan nå ha i eggeplommen eller lage deigen videre uten egg),
ha i mel til du har en fast deig.
Har du dårlig tid kan deigen trykkes direkte ut i en paiform,
ellers ruller du den i plast og lar hvile i kjøleskapet.
Kjevle ut deigen, og trykk den ut i formen.
Kjevle ut deigen, og trykk den ut i formen.
Legg den i en paiform eller ønsket form (porsjonsformer).
Stek
den på 180 grader i ca 10 minutter,
ta deretter vekk bakepapiret med ris og stek ca 10 minutter til ti den er gylden og fin.
Nå er den klar til å fylles.
En 5 dl posjon vaniljekrem og pærer ble vårt valg.
Oppskrift på vaniljekrem finner du HER
Ha vaniljekremen i paiskallet og deretter pærer i skiver, eller halve...
Strø over noen mandelflak og stek videre i ca 15 minutter.
ta deretter vekk bakepapiret med ris og stek ca 10 minutter til ti den er gylden og fin.
Nå er den klar til å fylles.
En 5 dl posjon vaniljekrem og pærer ble vårt valg.
Oppskrift på vaniljekrem finner du HER
Ha vaniljekremen i paiskallet og deretter pærer i skiver, eller halve...
Strø over noen mandelflak og stek videre i ca 15 minutter.
hmmmm :D
SvarSlett