Hvis du er rask rekker du denne før første påskedag :-)
Sofistikert og egentlig veldig enkelt...
Ta et andebryst, dekk det
med salt på alle sider.
La ligge i 12 timer (over natten).
Tørk bort
saltet, dekk med pepper - provencekrydder eller ikke noe...
Skjær et
lite spor i den ene enden og fest en hyssing...
Heng det opp på ett
kaldt sted (på hytta)
-minst 7 dager... når det er hardt å ta på er det ferdig
speket...
Kan brukes til spekematfat... salater ... aperitif.. you name it...
Du finner også andre oppskrifter/fremgagsmåter på spekemat her på bloggen.
Fritons !
Den beste måten å bruke andefettet på er å skjære det i små firkanter, ha det i tørr veldig varm panne og steke til de er crispy... megagodt... ungene gjør og spiser hva som helt for å få litt ;-)
...såkalte fritons på fransk og samme fremgangsmåte som fritert svor i Norge...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)