21. mars 2013

Speket Andfilet

Hvis du er rask rekker du denne før første påskedag :-)


Sofistikert og egentlig veldig enkelt...
 Ta et andebryst, dekk det med salt på alle sider.
La ligge i 12 timer (over natten).
Tørk bort saltet, dekk med pepper - provencekrydder eller ikke noe... 


Skjær et lite spor i den ene enden og fest en hyssing...


Heng det opp på ett kaldt sted (på hytta)
-minst 7 dager... når det er hardt å ta på er det ferdig speket...

Kan brukes til spekematfat... salater ... aperitif.. you name it...



Du finner også andre oppskrifter/fremgagsmåter på spekemat her på bloggen.

 

Fritons !


Den beste måten å bruke andefettet på er å skjære det i små firkanter, ha det i tørr veldig varm panne og steke til de er crispy... megagodt... ungene gjør og spiser hva som helt for å få litt ;-)



 ...såkalte fritons på fransk og samme fremgangsmåte som fritert svor i Norge...


Prøv da vel ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)