Til påskelunsjbordet eller middagen passer det med litt eggete småretter :)
Inspirert av Oda's fylte egg ble det en koselig Påske-lunsj med Fylte egg og fylte Avocadoer.
(fra 2012)
(fra 2012)
Du trenger/handleliste:
Avocadoer
kjøtt eller fisk
egg
bacon
paprika
mais
løk
majones
yoghurt naturell
gressløk
pepper, sennep, hvitløk
Beregn mengde etter som hvor mange dere er.
Fyte avocadoer ble laget av avocado ;-) og kanin/and rillettes,
gode alternativer er bl.a. andconfit, kyllingkjøtt, pate, laks eller røkt makrell.
Skrap ut halvparten av avocadojøttet (eller alt hvis du ønsker det),
skvis litt sitron over det du har skrapt ut og det som er igjen.
Bland avocadokjøttet med ca 1 ss rillettes
/ eller et av alternativene sprapet/skjært i små biter. per halve avocado.
Hvis kjøttet/laksen din er krydret så trengs det ikke noe krydder,
ellers salter og pepprer du til det er kjempegodt.
Fyll avocado-skålene og ha ett dryss med nymaltpepper over for syns skyld.
gode alternativer er bl.a. andconfit, kyllingkjøtt, pate, laks eller røkt makrell.
Skrap ut halvparten av avocadojøttet (eller alt hvis du ønsker det),
skvis litt sitron over det du har skrapt ut og det som er igjen.
Bland avocadokjøttet med ca 1 ss rillettes
/ eller et av alternativene sprapet/skjært i små biter. per halve avocado.
Hvis kjøttet/laksen din er krydret så trengs det ikke noe krydder,
ellers salter og pepprer du til det er kjempegodt.
Fyll avocado-skålene og ha ett dryss med nymaltpepper over for syns skyld.
Kok eggene forsiktig, i eggekoker eller på følgende måte:
Bruk
romtempererte egg,
legg disse i en kjele med lunkent vann,
kok opp og beregn 8-10 minutter fra det begynner å koke.
Ha eggene rett i kaldt vann og bytt vann til de er kalde,
eggene skal ligge i det kalde vannet helt til de er kalde for å bli lette å 'skrelle'.
legg disse i en kjele med lunkent vann,
kok opp og beregn 8-10 minutter fra det begynner å koke.
Ha eggene rett i kaldt vann og bytt vann til de er kalde,
eggene skal ligge i det kalde vannet helt til de er kalde for å bli lette å 'skrelle'.
Baconet
gir saltsmak og majonesen min var laget med sennep og hvitløk,
jeg tilsatte derfor ikke noen ekstra smaker,
tilsett eventuelt ett presset hvitløkfedd og litt sennep + pepper.
jeg tilsatte derfor ikke noen ekstra smaker,
tilsett eventuelt ett presset hvitløkfedd og litt sennep + pepper.
(som alternativ til bacon kan det selvfølgelig brukes tunfisk, spekeskinke, røkelaks...)
Ingrediensene til fyllet skjæres i små biter, baconet sprøstekes og alt blandes og fylles i eggeskallene.
De kan så settes på en seng av salt/ris/linser så de står stødig.
Eller serveres i eggeglass.
Pyntes med spiselige blomster eller urter.
Det var skikkelig enkelt og lekkert. Morsommere å spise slike egg.
SvarSlett