Oeuf Mimosa eller Mimosaegg på norsk er en
typisk fransk måte og servere egg på til fest,
og ypperlig til en påskelunsj eller forrett.
I følge wikipedia tror de den har opprinnelse i Roma i Italia.
I Frankrike er det en kjent forrett.
Kort fortalt bruker man kokte egg, som man deler i to.
Plommen tas ut og litt over halvparten blandes med majones og urter.
Blandingen legges tilbake i egget og resten av eggeplommene smuldres over, hvorav navnet mimosa.
Mimosa er ett nydelig tre med gule blomster, som blomstrer om vinteren, og den oppsmuldrete gule eggeplommen minner om dem.
Fyllet kan varieres i det uendelige, hvorav f.eks. tunfisk er veldig populært,
her kommer den helt tradisjonelle utgaven.
Her ble det en påskevariant med fargede egg :-)
Hvordan vi farget eggene kan du se HER
Deretter delte jeg de kokte eggene i to.
Ta ut plommen med en teskje og legg 1/3 i en skål og 2/3 i en annen skål.
Skålen med 2/3 tilsetter du 1 ss majones pr 2 egg, gressløk, salt og pepper etter smak. Rør/knus godt.
De andre eggeplommene bare knuser du.
Legg de halve eggeskålene på et fat, f.eks. oppå salatblader.
Fordel egg-majonesblandingen i eggene.
Strø de knuste eggeplommene over.
Pynt eventuelt med gressløk-persille etc.
Serveres som tapas, forrett, lunsj etc.
Fortsatt God Påske :-)
Gratulerer, alldeles nydelige egg!
SvarSlett