Ja ikke morsdag altså, men Bestemors dag... siden Mormor i huset er i Norge så får hun nyte bildet ;-)
Her i Frankrike feirer vi det vi kan og i dag er det altså Bestemordag,
på lik linje med morsdag ;-) som her er i mai.
Bestemordagen ble bestemt i 1987 og skulle være den første Søndagen i Mars,
det er en av de store kaffemerkene 'Café Grand Mere'
som begynte med 'festen' av ren komersiell interesse,
på lik linje med valentindagen osv har det slått ann og feires av de fleste :-)
Her er vårt bidrag til dagen og selvom det ikke er noen dag vi feirer i Norge,
skader det jo ikke å sette litt pris på Mormor eller Farmor ;-)
...eller til Mor på morsdagen...
Her i Frankrike feirer vi det vi kan og i dag er det altså Bestemordag,
på lik linje med morsdag ;-) som her er i mai.
Bestemordagen ble bestemt i 1987 og skulle være den første Søndagen i Mars,
det er en av de store kaffemerkene 'Café Grand Mere'
som begynte med 'festen' av ren komersiell interesse,
på lik linje med valentindagen osv har det slått ann og feires av de fleste :-)
Her er vårt bidrag til dagen og selvom det ikke er noen dag vi feirer i Norge,
skader det jo ikke å sette litt pris på Mormor eller Farmor ;-)
...eller til Mor på morsdagen...
Kake må det være!
For at flest mulig skulle like den og vi kunne pynte :-)
-så ble det sjokoladekake med vaniljekrem pyntet med frisk glasert frukt.
-så ble det sjokoladekake med vaniljekrem pyntet med frisk glasert frukt.
Vi
lagde en helt enkel sjokoladekake i stor langpanne, hvis du ikke har en
egen favorittkake og litt bedre tid, så er vår enkle oppskrift her, den
er litt 'tørr' så den kan godt dynkes med litt appelsinjus e.l.
SjokoladeKake i Langpanne
SjokoladeKake i Langpanne
Ingredienser:
6 egg
3dl sukker
8 dl mel + 1 dl sjokoladepulver
3 ts bakepulver
300 g smeltet smør
3 dl appelsinjus/melk
Eggene pikes til eggedosis med sukkeret (egentlig 6 dl men...gjør som du vil) ,
bland mel, sjokoladepulver og bakepulver,
siktes,
bland det tørre i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og appelsinjus (melk)...
Som dere ser er det en 1-2-3 oppskrift så den er enkel og huske og slår aldri feil...
-en mellomting imellom bløtkake og formkake-
Hell røren i bakepapirkledd stor langpanne og stek i 45 min på 175 grader i midten...
Når
begge deler er kalde kan kaken settes sammen,
mer eller mindre perfekt,
ha gjærne bakepapir under kantene og skjær kantene perfekte etter at vaniljekremen er lagt på,
men den blir egentlig så vakker oppå at ingen ser kantene ;-)
mer eller mindre perfekt,
ha gjærne bakepapir under kantene og skjær kantene perfekte etter at vaniljekremen er lagt på,
men den blir egentlig så vakker oppå at ingen ser kantene ;-)
Skjær opp ønsket frukt ... og pynt!
Vi fant spiselige vårblomster ute i plenen,
Blå skogsfioler kan også brukes ;-)
Her er skriften på fransk,
men fritt frem og forandre til norsk,
passer jo like fint til en bursdagsfeiring eller til påske :-)
Gele til å pensle oppå kaken:
Kok opp 1 dl vann med 4 ss sukker og ha i 1 plate gelatin/agar-agar,
når det er passe avkjølt kan du pensle kaken med dette (helle over ;-) )
og du før en blank fin overflate og frukten blir litt limt fast...
Ha en Flott Bestemorsdag :-)
Den ser da bqre såå god ut. Jeg skal lage meg min egen.
SvarSlettVar litt vanskelig å sende i posten ;-)
Slett-litt av en luksus å ha to dager :-)