Fasan er god mat, ikke lenger så vanlig i Norge og ikke her nede heller.
Jegere er nå jegere og når det ikke er noe vilt å se ja da kjøper de fugler og slipper ut...
De fleste lever da lykkelig ute i det fri og noen havner i gryta hvis du har en flink hund ;-)
Når man har fått en slik 'sjeldenhet' inn på kjøkkenet må man lete litt for å finne gode oppskrifter.
Kjøttet kan fort bli tørt ved feil tilberedning, akkurat som kaninkjøtt.
Etter å ha lett litt på det franske nettet ble det til denne gryta:
Fasan med valnøtter kokt i øl
Du trenger til 3-4 personer
1 fasan
100 g baconbiter
(lever og hjerte)
en fersk liten hvitløk
1 løk
200 g champignon.
ca 3-4 dl øl
salt-pepper
1 neve valnøtter
Hvis fuglen er fersk må den først renses.
Når den er plukket og fin kan du svi av fjonene som sitter på skinnet med en gassbrenner.
Del den i biter.
Brun fasanbitene i litt smør og olje.
Ta ut fasanbitene, Ha på litt salt og pepper.
Brun bacon, innmat hvis den fulgte med og ikke var full av kulehull :-(
(delt i smått), champignon i skiver og løk.
Ha i hvitløk, min er fersk og derfor grønn,
men du kan bruke to vanlige hvitløkbåter som du knuser med knivbladet.
Har du hele valnøtter er det bare å knekke i veg,
Hvis de allerede er ferdigknekte har du de i gryta sammen med øl.
Nå lar du fuglen småputre ca 20 minutter ettersom hvor store biter du har, kjøttet skal løsne så vidt fra benet.
Med litt aperitif så kan sikkert gjesten-gjestene vente ;-)
Du må også gjerne lage gryten ferdig på forhånd og varme opp, det er bare posetivt for smakene.
Serveres med det du måtte ønske, her ble det brokkoli som er en av mine favoritter.
Kokt 5 minutter i microovnen med litt salt og smør :-)
Bon Appétit !
- noen synes kanskje dette virket litt for enkelt til å være en så fin middag,
men for meg er det det som er viktig med viltkjøtt det skal værken krydres eller stekes ihjel...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)