6. mars 2013

Påske

Alt som passer til påske, picknik, lett å lage,  etc. på bloggen finner du her :-)


-Oppdateres fortløpende ettersom innleggene blir publisert...

- Husk at du kan hermetisere supper og gryteretter å ha med egen hermetikk på hytta ;-)

- Mange supper og gryteretter kan tilberedes i peisen, og ellers finner du enkle retter for enkelt utstyr, enten du bare har en gassbluss eller microovn....
....HER finner du siden med enkel middagsmat og småretter...og alt om BBQ finner du  HER

Hvis noen har noen gode påskeinnlegg så legger jeg gjerne inn en link,
 og vil du linke tilbake til meg så er det koselig, send en mail eller legg igjen en kommetar :-)

Først litt historie og bakgrunn, man bør jo vite hvorfor vi feirer påske ;-)
Hvis man feirer da, vi nyter ihvertfall godt av noen fridager,
 og ikke minst litt utskeielser på kjøkkenet  :-)


Påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden, som varer fram til pinse. Ordet påske er en forvanskning av navnet på den jødiske høytiden pesach. Jødene har feiret påske lengre enn kristne. De feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt.
Kirkemøtet i Nikea i 325 bestemte at påskedag skulle være første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, noe den norske kirke også forholder seg til fortsatt, og datoen varierer dermed innenfor perioden 22. mars (1818 og 2285) til 25. april (1943 og 2038).
Påskedag faller på 31. mars i 2013, og på 20. april i 2014.

Skikken med påskeegg går tilbake til middelalderen,
den henger sammen med fasteskikker og med velsignelse av det kommende års grøde.

Skikken med å spise lam til påske stammer fra den jødiske feiringen.

HER kan du les om hva vi gjør i Frankrike i Påsken.

Informasjonen er funnet på Wikipedia, og du kan lese mer HER ,
og du finner omtrent det samme på Store norske leksikon HER.


Påskens Store Festmeny og planlegger

Aperitif-4 retter - kake

Turmat

Fransk Fast Food : Sandwich

Brødkrans med Egg







Muffins i eggeskall


Påskekaker


 






































Sjokolademuffins med Gresskar (eller gulrot) og vaniljekrem










Fraisier, Fransk Oppskrift 

Forslag til pynting av paier med marengs eller andre kaker, f.eks gulotkake som her :




Baking




Brødbaking med alle lure tips...
og 20 måter å bruke den på...perfekte løsninger søtt og salt til picknik
















Rundstykker med Egg













Forretter, småretter, tapas, pålegg...










Rillettes, kjøttpålegg






Middag

 

 

 


Rask versjon av And i Appelsinsaus  

Helstekt And med Appelsinsaus, orginalversjonen






Saltet Viltstek /lammelår med kålrabistappe og rosenkål 










































Dessert og søtt

 

 




Restekake med Jordbær og Balsamikokrem










Orangier, med appelsin og mousselinekrem

Appelsinmarmelade









Jordbær Clafoutis stekt i stekepanne


Clafoutis med Jordbær stekt i ovnen






Sjokolade og smågodt



En av mine favorittsjokolader fra ungdomsåra,
her i hjemmelaget variant...

Snikcers Muffins...

Her som kake..





Mørk Nougat / Nougat Noir 










Trøffler med karamellsplinter


















Påskepynt og gode ideer..












Påskepynt



















 God Påske :-)








En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)




2 kommentarer:

  1. Nå kom jeg i påskestemning så mye artig, fint og ikke minst godt.
    Nydelige påskeliljer, ja vår er herlig.

    Marit.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)