Alt som passer til påske, picknik, lett å lage, etc. på bloggen finner du her :-)
-Oppdateres fortløpende ettersom innleggene blir publisert...
- Husk at du kan hermetisere supper og gryteretter å ha med egen hermetikk på hytta ;-)
- Mange supper og gryteretter kan tilberedes i peisen, og ellers finner du enkle retter for enkelt utstyr, enten du bare har en gassbluss eller microovn....
Hvis noen har noen gode påskeinnlegg så legger jeg gjerne inn en link,
og vil du linke tilbake til meg så er det koselig, send en mail eller legg igjen en kommetar :-)
Først litt historie og bakgrunn, man bør jo vite hvorfor vi feirer påske ;-)
Hvis man feirer da, vi nyter ihvertfall godt av noen fridager,
og ikke minst litt utskeielser på kjøkkenet :-)
Hvis man feirer da, vi nyter ihvertfall godt av noen fridager,
og ikke minst litt utskeielser på kjøkkenet :-)
Kirkemøtet i Nikea i 325 bestemte at påskedag skulle være første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, noe den norske kirke også forholder seg til fortsatt, og datoen varierer dermed innenfor perioden 22. mars (1818 og 2285) til 25. april (1943 og 2038).
Påskedag faller på 31. mars i 2013, og på 20. april i 2014.
Skikken med påskeegg går tilbake til middelalderen,
den henger sammen med fasteskikker og med velsignelse av det kommende års grøde.
den henger sammen med fasteskikker og med velsignelse av det kommende års grøde.
Skikken med å spise lam til påske stammer fra den jødiske feiringen.
HER kan du les om hva vi gjør i Frankrike i Påsken.
HER kan du les om hva vi gjør i Frankrike i Påsken.
Informasjonen er funnet på Wikipedia, og du kan lese mer HER ,
og du finner omtrent det samme på Store norske leksikon HER.
og du finner omtrent det samme på Store norske leksikon HER.
Turmat



Påskekaker





Forslag til pynting av paier med marengs eller andre kaker, f.eks gulotkake som her :
Baking
Brødbaking med alle lure tips...
og 20 måter å bruke den på...perfekte løsninger søtt og salt til picknik
Forretter, småretter, tapas, pålegg...
Rillettes, kjøttpålegg
Middag

Helstekt And med Appelsinsaus, orginalversjonen

Dessert og søtt

Restekake med Jordbær og Balsamikokrem

Orangier, med appelsin og mousselinekrem


Jordbær Clafoutis stekt i stekepanne
Clafoutis med Jordbær stekt i ovnen

Eggende retter ;-)


Fargede Egg

Sjokolade og smågodt

her i hjemmelaget variant...
Snikcers Muffins...
Her som kake..

Påskepynt og gode ideer..
Påskepynt
God Påske :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)
Nå kom jeg i påskestemning så mye artig, fint og ikke minst godt.
SvarSlettNydelige påskeliljer, ja vår er herlig.
Marit.
Tusen takk :-)
Slett