Fransk Fast Food er 'sandwich' en 'liten' baguette som er fylt med forskjellige fyll.
Ferskt, enkelt og godt.
Det er i dag mange som tar en slik sandwich i lunsjpausen,
istedetfor å gå på bistro og spise varm lunsj som tradisjonen tilsier.
-altså den perfekte piknik i påsken ;-)
De mest tradisjonelle fyllene er vel ost og skinke, Brieost, kyllingfileter, speket skinke, røkelaks...
...men lager du den selv hjemme er det bare du som setter grenser...
Til en skikkelig sandwich kreves en skikkelig baguette, og det finner du oppskrift på HER.
...så er det bare å bestemme fyll,
eller sette masse alternativer på bordet og enhver setter sammen sin sandwich...
Her ble det en klassisk skinke og ost med masse grønt og deretter en med Roquefort / Brie med like mye grønt, siden tanken på en hel baguette hørtes litt mye ut, lagde jeg to som jeg igjen delte i tre til oss tre...
Nå nøt vi den inne i varmen men må si jeg drømte litt om en picnik på fjellet i solen ett sted, bare å pakke inn i plast og nytes, appelsin og kvikklunsj til dessert ;-)
Finn frem det du har av grønt, baguetter, ost og skinke, min fikk seg en liten tur i stekepanna først...
Først litt salat, deretter osten....
Litt olivenolje på brødet... eller smør for de som sverger til det...
Skinka legges på.
Mere grønt som tomat, løk agurk og persille.
Skinke Sandwichen er ferdig :-)
Oste Sandwichen ble til på samme måte, 2/3 Roquefort og 1/3 Brie...
Så er det bare å dele opp og NYTE ;-)
Fin som niste! ;-) Eller i solveggen på verandaen:-)
SvarSlettlooks good :)
SvarSlettMulig jeg forgyller den som kommer opp med en god baguette som er glutenfri. Må ikke se ut som en svamp.
SvarSlettTar det som en utfordring ;-)
Slett...men tror eneste løsningen er glutenfritt mel, lover å prøve neste gang jeg kommer over det... ...det blir ikke det samme med maismel, malte nøtter osv., men tror ikke vi skal strebe etter å kopiere, men lage noe som også er godt...
Anbefaler forøvrig maistortilla til å lage glutenfrie smørbrødwraps ;-)