Clafoutis er en av de franske klassiske dessertene,
enkelt og raskt hvis du plutslig fikk lyst til å overraske med dessert eller noe til kaffen ;-)
enkelt og raskt hvis du plutslig fikk lyst til å overraske med dessert eller noe til kaffen ;-)
Her stekt i porsjonsformer i ovnen....
Varm opp ovnen til 180-200 grader, ha litt smør i 2 små ildfaste former
(du kan selvfølgelig doble oppskriften, bruke en større form etc.) .
(du kan selvfølgelig doble oppskriften, bruke en større form etc.) .
Ha i jordbær skåret i biter.
Sett formene i ovnen ca. 4-5 minutter, smøret skal bruse og jordbæra bli litt stekt.
Imens blander du røra, som ikke er noe annet enn tjukk pannekakerøre ;-)
2 egg
1,25 dl mel
1 dl melk
(+ en klype salt).
Litt vaniljesukker ;-)
Hell røra i formen(e), og sett de i ovnen.
Stekes i 180 grader med varmluft (eller 200 uten) i ca 6-10 minutter,
men det kommer ann på tykkelsen så det beste er å følge med på slutten.
Serveres helst lunken med litt sukker på toppen :-)
Virker lettvint og greit! Litt type ovspannekake men med bær???
SvarSlettKjempelett og alikevel godt som dessert :-)
Slett-helt sikkert det samme som ovnspannekake...
Har laget en i stekepanne men resultatet er best i ovnen...
miam miam :)
SvarSlett