2. Påskedag i Frankrike spiser alle omelett, enten der er salt eller søt.
Her skal det være søt omelett, altså en dessertvariant.
Du kan lage en kjempeenkel variant hvor du har sukker i omeletten og steker den som vanlig, flamberer før servering, rett fra pannen.
Eller du kan lage en litt mer 'proff' variant :
Her skal det være søt omelett, altså en dessertvariant.
Du kan lage en kjempeenkel variant hvor du har sukker i omeletten og steker den som vanlig, flamberer før servering, rett fra pannen.
Eller du kan lage en litt mer 'proff' variant :
Omelette du Lundi de Paques
Til 4 personer:
8 egg
en klype salt
50 gram sukker
10 gram vaniljesukker
40 gram smør
0,7 dl hjemmebrent/rom e.l.
Sett stekeovne på 200 grader.
en klype salt
50 gram sukker
10 gram vaniljesukker
40 gram smør
0,7 dl hjemmebrent/rom e.l.
Sett stekeovne på 200 grader.
Knekk
5 hele egg i en bolle, knekk de siste tre eggene,
ha eggehvittene i en ren bolle , mens plommene går i bollen til de andre
Bland/visp godt de hele eggene og eggeplommene med en klype salt.
Smelt smøret i en stekepanne, når det er varmt has eggeblandingen oppi.
La steke ca 2 minutter til den er halvstekt, imens du visper eggehvittene.
Visp eggehvittene med 30 gram av sukkeret + vaniljesukker.
Ha den halvstekte omeletten over i et ildfast fat (jeg brettet den i to).
Bre de stivpiskede eggevittene over og stek ferdig under i stekeovnen ca 5 minutter.
Når den er passe stekt strøs det resterende 20 g sukkeret over.
Varm opp alkoholen , hel over og flamber !
ha eggehvittene i en ren bolle , mens plommene går i bollen til de andre
Bland/visp godt de hele eggene og eggeplommene med en klype salt.
Smelt smøret i en stekepanne, når det er varmt has eggeblandingen oppi.
La steke ca 2 minutter til den er halvstekt, imens du visper eggehvittene.
Visp eggehvittene med 30 gram av sukkeret + vaniljesukker.
Ha den halvstekte omeletten over i et ildfast fat (jeg brettet den i to).
Bre de stivpiskede eggevittene over og stek ferdig under i stekeovnen ca 5 minutter.
Når den er passe stekt strøs det resterende 20 g sukkeret over.
Varm opp alkoholen , hel over og flamber !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)