2. apr. 2013

Glutenfri Lasagne med Hestekjøtt

En lasagne er alltid velkommen,
 hvis den er rask og lage og litt sunnere ja da er blir vel alle fornøyde ;-)
Det eneste  du må lage eller ha laget ferdig / kjøpt på forhånd er kjøttsausen, 
eller tomatsaus hvis du er vegetarianer, 
men da har du vel ikke klikket på en lasagne med hestekjøtt ;-)

Glutenfri er den siden det er brukt rispapir og creme fraiche ;-)


Du trenger:

Rispapir
Kjøttsaus
Créme Fraîche
Hakket persille (kan sløyfes)
Revet ost.

Kjøttsausen min finner du oppskrift på HER, 
lag gjærne en stor porsjon som du kan fryse ned eller hermetisere i porsjoner. 
Mengder kommer ann på hvor stor lasagne du lager og hvor mange dere er, en liten pekepinn er 1 1/2 dl kjøttsaus og 1 dl creme fraiche til hver. Bruk 2-3 rispapir per lag, som du bløter opp i vann før du legger de på.


Siden rispapir gjerne kommer runde kan du godt bruke en rund form / kake form,
 eller klippe de til, eller brette dem til når de er bløtet opp.


Begynn med kjøttsaus i bunnen, deretter creme fraiche, du legger rispapir imellom hvert lag.
Ellers kan du lage så mange eller få lag du vil.




Strø revet ost på toppen.


 Stekes i ovnen på 200 grader til osten er smeltet, ca 10-15 minutter, 
altså mye raskere enn den kjøpte frosne versjonen ;-)



Vi var bare 3 personer og jeg hadde en liten form, hvorav en liten lasagne.


Bon Appétit !

Ps: når du først er i gang er det fullt mulig og lage flere lasagner og fryse ned før steking, 
beregn da lenger tid til oppvarming.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)