9. apr. 2013

Duer til middag

Her er det mye duer, og under jakta så jakter man  på det meste ;-)

Så nå har jeg da to duer ...


Først må de ribbes og renses, jeg tok vare på leveren.
Deretter krydret jeg med provenceurter og  pepper.
 Før de kunne kose seg i kjøleskapet noen timer.
  

Raskt og enkelt er ofte det beste ;-)

Til en middag for to (ungene fikk spagetti bolognaise), trenger man:

1-2 duer
 ca 1 dl hvitvin
 1 dl appelsinjuice
 1 ss cognac
 2-3 hvitløksbåter
2 poteter
2 gulrøtter
 1/2 dl tomatsaus
 2 ts sukker 
 2 ts eddik 
  pepper og salt
Fett til steking: smør - andefett

Varm opp fett i en stekepanne (med litt høye kanter og lokk).

 Brun duene på alle sider.
Skjær leveren i små biter og ha i panna, stek ett par minutter.

 Tilsett  hvitvin, appelsinjuice, cognac, hvitløksbåter, potet- og gulrot -biter (eller ønskede grønnsaker),
la småkoke til potetene er møre.


Tilsett 1/2 dl tomatsaus, 2 ts sukker og 2 ts eddik og smak til med pepper og salt.
Kok videre noen minutter.
Og vips så har du duer i appelsinsaus med grønnsaker :-)

 

Samme saus er også veldig godt til And og svinekjøtt...

Bon Appétit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)