Her
er det mye duer, og under jakta så jakter man på det meste ;-)
Så nå har jeg da to duer ...
Først må de ribbes og renses, jeg tok vare på leveren.
Deretter krydret jeg med provenceurter og pepper.
Før de kunne kose seg i kjøleskapet noen timer.
Så nå har jeg da to duer ...
Først må de ribbes og renses, jeg tok vare på leveren.
Deretter krydret jeg med provenceurter og pepper.
Før de kunne kose seg i kjøleskapet noen timer.
Raskt og enkelt er ofte det beste ;-)
Til en middag for to (ungene fikk spagetti bolognaise), trenger man:
1-2 duer
ca 1 dl hvitvin
1 dl appelsinjuice
1 ss cognac
2-3 hvitløksbåter
2 poteter
2 gulrøtter
1/2 dl tomatsaus
2 ts sukker
2 ts eddik
pepper og salt
Fett til steking: smør - andefett
Varm opp fett i en stekepanne (med litt høye kanter og lokk).
Brun duene på alle sider.
Skjær
leveren i små biter og ha i panna, stek ett par minutter.
Tilsett hvitvin, appelsinjuice, cognac, hvitløksbåter, potet- og gulrot -biter (eller ønskede grønnsaker),
la småkoke til potetene er møre.
Tilsett 1/2 dl tomatsaus, 2 ts sukker og 2 ts eddik og smak til med pepper og salt.
Kok videre noen minutter.
Tilsett hvitvin, appelsinjuice, cognac, hvitløksbåter, potet- og gulrot -biter (eller ønskede grønnsaker),
la småkoke til potetene er møre.
Tilsett 1/2 dl tomatsaus, 2 ts sukker og 2 ts eddik og smak til med pepper og salt.
Kok videre noen minutter.
Og vips så har du duer i appelsinsaus med grønnsaker :-)
Samme saus er også veldig godt til And og svinekjøtt...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)