En rett med kaninkjøtt (bruk gjerne kylling) som er svakt krydret, passer til det milde kjøttet, meget godt mottatt rundt middagsbordet hos oss.
Alle fortsatte å spise selvom det ble oppdaget at det ikke var høne med ører, men kanin :-)
Krydret Kanin
4 porsjoner
1/2 - 1 kanin (700g)
1 ss presset hvitløk
3 ss olivenolje
2 ss kokos
4 ss sitronsaft
2 ss honning
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts malt muskat
1/4 malt kanel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene og mariner kaninkjøttet (som du har delt i mindre biter).
La stå minst ett par timer, men gjerne over natten.
Varm opp stekeovnen til 210 grader. Uten varmluft.
Ha kaninen m/marinaden og litt smør i en ildfast form.
Stekes totalt 20 minutter, ta formen ut etter 10 minutter og snu alle bitene,
ha eventuelt litt vann+ mer smør i formen hvis nødvendig.
Skru ned til 180 grader og la steke 10-15 minutter til, husk å snu bitene.
Jeg serverte asparge og rotmos til :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)