Fryseren er full av 'kaniner', kjøtt som jeg hvet har vokst opp under gode forhold, slaktet på en human måte... ja mer er det vil ikke å si, hjemmeprodusert er best...
HER kan du lese om vårt kaninoppdrett og slakting av kaniner
Inspirert av boken Mattradisjoner fra Akershus,
skrevet av innsamlede oppskrifter fra medlemmene i Akershus Bygdekvinnelag,
HER kan du lese om vårt kaninoppdrett og slakting av kaniner
Inspirert av boken Mattradisjoner fra Akershus,
skrevet av innsamlede oppskrifter fra medlemmene i Akershus Bygdekvinnelag,
har jeg lagt til Frikasse under kaninoppskriftene mine ;-)
...som vanlig hadde jeg ikke alle de orginale ingrediensene,
så de setter jeg i parentes...
Forøvrig er slike oppskrifter til å foandres etter sesong og tilgang på råvarer.
...som vanlig hadde jeg ikke alle de orginale ingrediensene,
så de setter jeg i parentes...
Forøvrig er slike oppskrifter til å foandres etter sesong og tilgang på råvarer.
Kaninfrikasse
5-6 personer
1 kanin
Marinade
1 flaske øl
vann
2 løk
pepperkorn
Hvit Saus
45 g smør
45 g mel
Kraft
2 dl fløte
salt og pepper
3 ss hakket persille
Tilbehør
500 g Asparges
(300 g gulrøtter, 200 g selleri)
(300 g gulrøtter, 200 g selleri)
Du kan fritt bruke andre grønnsaker som tilbehør, f.eks. gulrot og kål er vanlig.
Likeledes må du gjerne ha litt gulrot og selleri i marinaden.
Det er også fullt mulig å bruke maizenna istedetfor hvetemel.
Det er også fullt mulig å bruke maizenna istedetfor hvetemel.
Skjær kaninen i passe serveringsstykker og legg i marinaden, tilsett vann så det akkurat dekker kjøttet.
Du kan godt la den ligge over natten, eller det som passer deg best, kaninkjøtt er mørt kjøtt og trenger derfor ikke å marineres for å bli mør. Har du ikke tid kan du gå rett til neste etappe ;-)
Kok opp marinaden med kaninkjøttet, skum godt når det beynner å koke.
La deretter småkoke/trekke i 1-2 timer.
Ta opp kaninkjøttet og legg til side.
Sil kraften og kok grønnsakene møre i kraften.
Ta ut grønnsakene og legg de til side.
Lag hvit saus av kraften, tilsett fløten og persillen til slutt.
Hvit grunnsaus lager du slik:
Smelt smøret og rør inn melet, det skal bli ordentlig varmt og frese litt men ikke brunt.
Tilsett veske litt og litt mens du rører, det aller beste er å ha kokende veske, og denne kraften hvar jo nykokt, ellers anbefaler jeg å koke opp vesken først, enten det er melk, vann eller kraft.
Dette i tilegg til at du tilsetter litt og litt gjør at sausen tykner.
Ha fløten i tilslutt, den behøver ikke å kokes opp, smak til med salt og pepper,
saus kokt på mel bør koke ca 10 minutter for å få vekk melsmaken, husk å røre.
Jeg kokte deretter risen i den resterende kraften.
Ha kaninkjøttet og grønnsakene tilbake i sausen, tilsett persille og varm opp rett før servering.
(ta gjærne bort bena, ihvertfall hvis noen ikke spiser kanin,
men foretrekker høne med ører, som min minstemann ;-)
Skal forsøke denne. jeg har jo spist kaninfrikasse hele krigen (1940-45)
SvarSlettLykke til :-)
Slett