18. apr. 2013

Rotgrønnsaker stekt i ovn

Rotgrønnsaker stekt i ovn  er godt !
Hvis jeg først skal steke noe i ovnen, liker jeg å fylle den opp,
så perfekt tibehør til f.eks.stek er stekte rotgrønnsaker, det passer seg jo selv,
 så har man tid til å forberede resten eller se på matblogger på internett ;-)

En annen grunn til å utnytte plassen i ovnen er å spare strøm og ressurser !



Her er brukt potetbåter, gurøtter delt i to og løk delt i to,
 det er strødd persille, hvitløk, paprike, salt og pepper på toppen.


Stek på ca 220 grader i ca 30 minutter.

Hvis du har hovedretten på 200 grader,
 er det bare å forenge steketiden, og steke de samtidig.


Bruker du to stekebrett, sett på varmluft og bytt plass på brettene innimellom,
hvis det øverste blir for stekt på toppen: legg på aluminiumsfolie.
Rotgrønnsaker og andre grønnsaker kan varieres og blandes i utallige utgaver..
Steketemperaturen og tiden kan forandres i stor grad ettersom hva du steker ved siden av...
Krydderet du strør over er selvfølgelig også valgfritt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)