17. apr. 2013

Blomstersalat med avocado

Blomstene ble brukt til pynt men gir også smak.

Ute har det begynt å sprette ut blomster i alle farger, så det ble for fristende.
 Blomster og blader ble med inn på kjøkkenet.

 Passer på og ikke plukke i veikanten eller på kanten av jorder,
så skulle de ikke være forurenset eller sprøytet ;-)



Skogsfioler og tusenfryd.

Også til en aldeles herlig forrett for 2 .hmmm..3...
Den som spiser godt...


1 avocado deles i 2, løsne kjøttet fra kantene og del det litt opp, men la det ligge i skallet,
drypp over litt sitronsaft så det ikke mister grønnfargen.
Vask en neve friske løvetannblader og tusenfrydblader.
(eller når vi ikke har løvetann ble det ruccolasalat og/eller annen salat),

 Fordel salatbladene oppi avocadoskallene,
pynt med blomster  og kakkede valnøtter.

 Kvern litt salt og pepper over og en liten dash med valnøttolje (eller annen god olje).

Høres kanskje litt for enkelt ut men det er ofte det enkle som gir best smaksopplevelser ;-)


2 kommentarer:

  1. Elsker avokado!!!! Litt misunnelig på at blomstene spretter opp hos deg allerede... ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Avocado er kjempegodt og sunt, visstnok er en 1/4 nok til en peron så man kan dele en i salaten til familien (spareånden min...)

      At vår og blomster kommer i Mars er en av de beste sidene ved å bo i Syd ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)