En liten bit lever, hva kan det bli til ???
Paté :-)
Dette trenger du til en pai fylt med lever, forrett til 8-10 personer, eller middag til 4-6.
Paté :-)
Dette trenger du til en pai fylt med lever, forrett til 8-10 personer, eller middag til 4-6.
200
g lever (vi hadde rådyrlever)
400 g kjøttdeig
75 g spekepølse (skulle vært bacon men 'man tager hva man haver')
3 hvitløkbåter
2 små løk
1 egg
Tilsett 3/4 dl god hvitvin (chablis)
2 ss cognac
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss persille
2 paiskall
1 dl tyttebær
Lever, kjøttdeig, bacon/spekepølse, hvitløk og løk hakkes i kjøkkenmaskin.
Ha i vin, cognac, salt, pepper og persille , bland godt.
La stå 1-2 timer og marinere seg før du tilsetter egget, bland godt.
400 g kjøttdeig
75 g spekepølse (skulle vært bacon men 'man tager hva man haver')
3 hvitløkbåter
2 små løk
1 egg
Tilsett 3/4 dl god hvitvin (chablis)
2 ss cognac
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss persille
2 paiskall
1 dl tyttebær
Lever, kjøttdeig, bacon/spekepølse, hvitløk og løk hakkes i kjøkkenmaskin.
Ha i vin, cognac, salt, pepper og persille , bland godt.
La stå 1-2 timer og marinere seg før du tilsetter egget, bland godt.
Kjevle
ut to paiskall , eller bruk ferdigkjøpt.
Legg den ene paibunnen i bunnen av en paiform,
fyll med patérøra og ha på tyttebær, ha så ett paiskall over.
Det er lurt og stikke noen hull i det øverste skallet for at dampen kommer ut under stekingen.
Pensle med egg hvis du vil ha en pen farge på toppen.
Stekes på 210 grader i minst 40 min.
Det er lurt og sette ett brett under for det er mulig at litt veske renner ut,
det er også lurt å helle av vesken ett par ganger under stekingen, hvis det er mye væske,
for at den underste paideigen blir stekt og ikke druknet.
Legg den ene paibunnen i bunnen av en paiform,
fyll med patérøra og ha på tyttebær, ha så ett paiskall over.
Det er lurt og stikke noen hull i det øverste skallet for at dampen kommer ut under stekingen.
Pensle med egg hvis du vil ha en pen farge på toppen.
Stekes på 210 grader i minst 40 min.
Det er lurt og sette ett brett under for det er mulig at litt veske renner ut,
det er også lurt å helle av vesken ett par ganger under stekingen, hvis det er mye væske,
for at den underste paideigen blir stekt og ikke druknet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)