13. apr. 2013

Terte med Mandler og Karamellsaus

Rask og lett kake / dessert som faller i smak hos de fleste :-)






Rask; betinger at du har ferdig paiskall og ferdigknekte nøtter ;-)


Stek ett paiskall på 180 grader , husk og stikke hull i bunnen både før og under steking.
Ha bakepapir under kaken ved steking, det kan lett dras vekk etterpå og du kan la deigen gå litt over kanten på formen, da synker den ikke sammen.


 
 Mandelkremen lager du slik:
 
bland i kjøkkenmaskinen:

2 dl nøtter
2 dl brødsmuler
 1 dl havregryn (eller musli)
 75 gram smør 
 3 egg 

...til en krem...

 
Når paskallet har fått litt farge er det bare å helle kremen oppi,
smøre den utover og inn i ovnen igjen...10 - 15 minutter.






Nå lager du Karamellsausen ved å koke opp:

 2 dl fløte og 1 dl sukker,

La det koke i det uendelige mens du passer godt på og rører med en tresleiv,
 når det truer med å koke over...

Det går fint ann å lage middag samtidig,
men ikke gå fra det og ikke snu ryggen fra kjelen for lenge av gangen... 

Når det langt om lenge begynner å få litt gyllen farge,
 har du i 50 gram smør og fortsetter å røre når du er fornøyd med karamellfargen
(for lys=liten smak, for mørk=brent smak),
 slår du av platen og rører inn 0,5 dl melk (for at den skal holde seg litt flytende),
 sausen helles over kaken, nytes lunken :-)

..
.og deretter bør man pusse tennene!
eller skrelle en rå potet med tennene... datteren min sier det holder å spise ett jordbær ???

3 kommentarer:

  1. Namm! Den så skikkelig god ut!!! Karamell og nøtter.... Kan tenke meg det kan sette seg litt i tennene etterpå ja ;-) Ser ut som midt i blinken for mamma, ho elsker nøtter og karamell... Skal spise middag der i morra, kanskje jeg skulle overraske med dessert? :-)

    SvarSlett
  2. Den terten så deilig ut, må prøves. Savnet lenken til paideigen. Lettvint når du har kokeboka (laptoppen) oppslått på benken. Nr jeg får laget den noen ganger til sitter den i minnet selvfølgelig, men ikke ennå.

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer begge to :-)

    Rask og fin dessert som er grei og frakte :-)

    Paideigen min finnes på siden med kaker,paier etc., det er vel en butterdeig, vanlig paideig kommer om ikke så lenge, skal huske på og legge ut lenker direkte i fremtiden, det er sant at det går raskere ;-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)