21. apr. 2013

Eggerøre

Eggerøre passer fint til lunsj.

Eggerøre, fast gjest på de fleste koldtbord.

Eggerøre passer godt til reker og fisk, spekeskinke og mye annet.

Eggerøre er enkelt å lage og egg er sunt ;-)



Slik gjør du:

Beregn to egg per person.
2 ss vann og/eller fløte per egg.
Gressløk, salt og pepper.

Bland først alle ingredienser i en bolle, eggene skal blandes ikke vispes som til quiche og ommelett.
Jo mer fløte du bruker jo mykere blir konsistensen på det fedige poduktet, 
derimot med vann holder den på gulfargen, ett valg vi må ta ;-)
jeg fortrekker halvparten av hver.


Varm en kjele med litt smør, middels varme.

Når  smøret har smeltet og begynner å frese (det skal ikke bli brunt) heller du i eggeblandingen.

Eggrøren begynner å stivne med en gang, 
derfor må du røre med en stekespade eller annen flat redskap.
Dra med sakte bevegelser fra den ene siden til den andre eller mot midten,
 pass på at den ikke brenner seg.
Fortsett slik til alt er stivnet.




Nå er eggerøren ferdig.
Til en vanlig lunsj kan den nå serveres som den er varm eller kald.

Til ett koldtbord passer det fint å la den stivne i en form:
Ha eggerøren (varm) i ønsket form (størrelse ettersom hvor mye du har laget),
 og trykk den godt ned i formen.
La formen stå til servering, gjerne kaldt og ihvertfall kaldt hvis den er til dagen etter.

Før servering velves den på ett fat og du kan dandere det du ønsker omkring,
 eller bare pynte med litt gressløk.

Her servert med reker og røkelaks.



2 kommentarer:

  1. Da fant jeg ut hva jeg skal ta med til lunsj på jobb i morgen. Blir nok eggerøre uten fløte med laks. Tusen takk for inspirasjon :) Snart er dag en av Paleo utfordring over. Om resten av dagene går like lett, ser jeg virkelig frem til det :)
    Har blitt nysgjerrig på vannkefir og kombucha te. Men får lese meg litt mer opp på det senere

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy, kjempeglad for å være til inspirasjon :-)

      Paleo livsstil er helt topp og etter utfordringen som er en fin måte å rense kroppen på liksom begynne på null, kan du introdusere litt av andre matvarer igjen.... Selv har jeg kun introdusert ett glass rødvin til middag og litt roquefortost som er laget av råmelk :-)

      Vannkefir og kombucha anbefales på det varmeste men krever litt innsats, etterhvert blir det en vane, moren min kan sende deg hvis du bestemmer deg for å prøve :-)

      Lykke til videre og si ifra hvis du trenger inspirasjon :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)