Reddikpesto av de grønne bladene på reddikene,
alt skal spises ;-)
Det er klart at noen ganger så stiller man seg spørsmålet:
Hvorfor
bruke flere timer hver dag i grønnsakshagen når man kan kjøpe alt i
butikken,
og det er alltid billigst i toppsesongen :-(
og det er alltid billigst i toppsesongen :-(
I dag når jeg skulle vaske salaten fra markedet (4 dager) så var den rett og slett råtten...
(som regel har jeg salaten minst i 6 dager)
Gleden var da stor da jeg kunne løpe ned til hagen og hente en som var perfekt,
når i tilegg reddikene var store og flotte...
når i tilegg reddikene var store og flotte...
Og når ungdommen smaker på salaten og synes den var eksepsjonelt smakfull i dag :-)
- ja da får slitet verdi :-)
- ja da får slitet verdi :-)
Men
når man har dyrket frem grønnsakene selv,
så har man ikke lyst til å kaste noe (ikke ellers heller),
så ikke glem at:
de grønne bladene på reddikene er spiselig !
Det kan brukes i salaten som salat ;-)
de kan has i varme retter som spinat,
eller du kan lage en dipp/pesto som her:
så har man ikke lyst til å kaste noe (ikke ellers heller),
så ikke glem at:
de grønne bladene på reddikene er spiselig !
Det kan brukes i salaten som salat ;-)
de kan has i varme retter som spinat,
eller du kan lage en dipp/pesto som her:
Reddikpesto
1 bunt med reddik 'gress'
1 løk
2 hvitløkbåter
1 dl mandler
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts chili
ca 5 ss olivenolje
Ta alt det grønne på reddikene (godt vasket) i en kjøkkenmaskinen med kniv,
sammen med resten av ingrediensene.
(det er fritt frem og forandre på ingrediensene, tilsette ost osv.)
Kjør noen runder til alt er hakket opp.
Tilsett olivenolje, litt og litt mens maskinen går:
Kjempegodt med nye gulrøtter og reddiker.
Kan brukes som pesto til spagetti, på fisk etc.
Dipp til chips, gjerne hjemmelagde ;-)
Godt som smakstilsetning på tapas og aperitif,
f.eks. til egg eller kjøttpaté
Smøres på brødskiva som pålegg, på nykokte poteter...
Mulig at vi kan få med redikkgrasset når vi handler på torget .
SvarSlettFår dere ikke med det i butikken ??? :-O
SlettUansett så er det best og handle de på torget/markedet for å få de ferskest mulig og aller helst BIO, ellers må de vaskes veldig godt.
Forøvrig er reddiker utrolig snille å så, de vokser fort, ferdig på 3-5 uker og trenger ikke dyp jord som f.eks. gulrøtter, kanskje det er vært å prøve en kasse i vinduskarmen som kan høstes og fornyes hver måned ;-)