...så
må vel vi også prøve det da,
men må være hjemmelaget, ellers sprekker budsjettet,
også er det bare å innrømme at jeg fortrekker å lage mat fra bunnen av...
men må være hjemmelaget, ellers sprekker budsjettet,
også er det bare å innrømme at jeg fortrekker å lage mat fra bunnen av...
Tex-Mex
Etter
å ha googlet og lett på matbloggerne for å prøve å finne ut hva vi må
ha til en tex-mex middag,
så kom jeg frem til dette: rød kjøttsaus a la chili con carne, guacamole, crème fraîche, mais, revet ost, tortillas og salat.
så kom jeg frem til dette: rød kjøttsaus a la chili con carne, guacamole, crème fraîche, mais, revet ost, tortillas og salat.
Guacamole
2
avocadoer
1 liten løk
3 hvitløksbåter
1 ss sitronsaft
3 ss crème fraïche
1 ss hakket persille
Krydder: salt, pepper og chili etter ønske.
1 liten løk
3 hvitløksbåter
1 ss sitronsaft
3 ss crème fraïche
1 ss hakket persille
Krydder: salt, pepper og chili etter ønske.
Alt mixes i en kjøkkenmaskin, eller skjæres i veldig smått og blandes med gaffel :-) smak til med krydder.
Enkel Rød Kjøttsaus
500 g Kjøtt
(kjøttdeig eller kjøttrester, jeg hadde rester etter kraftkoking)
2 løk
4 hvitløkbåter
1 liten boks røde bønner
5 ss tomatpure + vann / 5 dl tomatsaus
(kjøttdeig eller kjøttrester, jeg hadde rester etter kraftkoking)
2 løk
4 hvitløkbåter
1 liten boks røde bønner
5 ss tomatpure + vann / 5 dl tomatsaus
2 ss sukker
2 ss eddik
Salt, pepper, chili etter ønske
(eller pose med tex-mex krydder)
2 ss eddik
Salt, pepper, chili etter ønske
(eller pose med tex-mex krydder)
Stek
kjøttet litt i en kjele, ha i løk og hvitløk og stek litt til,
ha i røde bønne og tomatsaus,
litt vann hvis nødvendig, la koke 5 min før du har i sukker /eddik,
kok 5 min til og smak til med krydder.
Kan lages på forhånd og varmes opp rett før servering.
Istedet for å ha chili i sausen, serverte vi chilisaus ved siden av,
siden vi har noen mager som ikke orker ett snev av chili,
men hvis alle er glad i det, anbefaler jeg å ha den rett i sausen...
ha i røde bønne og tomatsaus,
litt vann hvis nødvendig, la koke 5 min før du har i sukker /eddik,
kok 5 min til og smak til med krydder.
Kan lages på forhånd og varmes opp rett før servering.
Istedet for å ha chili i sausen, serverte vi chilisaus ved siden av,
siden vi har noen mager som ikke orker ett snev av chili,
men hvis alle er glad i det, anbefaler jeg å ha den rett i sausen...
Tortillas
Til 12 stk:
5 dl mel (hvetemel eller maismel)
1 ts salt
0,5 dl olje
1,3 dl lunkent vann
Eltes godt sammen (gjærne i kjøkkenmaskin), deles i 12 deler.
kjevles veldig tynt ut, kan legges oppå hverandre med litt mel immellom seg.
Deretter stekes de lett i tørr stekepanne,
hvis du steker de for lenge blir de sprø og sprekker når du ruller de sammen ;-)
Av samme grunn må du legge de i stabel med en gang.
5 dl mel (hvetemel eller maismel)
1 ts salt
0,5 dl olje
1,3 dl lunkent vann
Eltes godt sammen (gjærne i kjøkkenmaskin), deles i 12 deler.
kjevles veldig tynt ut, kan legges oppå hverandre med litt mel immellom seg.
Deretter stekes de lett i tørr stekepanne,
hvis du steker de for lenge blir de sprø og sprekker når du ruller de sammen ;-)
Av samme grunn må du legge de i stabel med en gang.
Mais, crème Fraîvche, revet ost, salat, chilisaus.
Bon Appétit !
Ta en tortilla, fyll på med ønsket fyll, brett sammen og Nyt de herlige smakene :-)
veldig god, flott oppskrift!
SvarSlett