5. apr. 2013

God, Sunn og Billig Fiskesuppe

Her kommer en enkel men god utgave av Bouillebasse, den franske fiskesuppen fra Provence.
Her trenger du bare fiskerester, eller eventuelt småfisk, så ingredienslisten og fremgangsmåten er ikke fullt så skremmende som den beømte orginalen. 
Den serveres med Rouille, en majones med paprika eller tomatpure, akkurat som Bouillebasse.


Ta vare på hode, hale, ryggrad, skinn når du kjøper hel fisk og lag en enkel men god suppe :-)

Fiskesuppe


ca 4 personer

ca 1 kg fiskeavskjær
2 løk
4 hvitløkbåter
Skall fra en appelsin
urter: timian/rosmarin/laurbærblad
salt, pepper
4 ss tomatpuree/4 dl tomatsaus
1,4 / 1 liter vann
Persille/Gressløk

Rouille

1 dl majones
3 hvitløkbåter
2 ss tomatpure/paprikapure
1 ss sennep
salt, pepper
 Begynn med å steke løk og hvitløk i litt olivenolje.



Tilsett deretter fiskeavskjæret (eller hel småfisk), appelsinskall og tomatpure. 
Ha i suppekvast / urter, salt, pepper og vann til det såvidt dekker alt sammen. 

La småkoke akkurat på kokepunktet en time eller to.





Når alt er godt kokt siler du massen og skviser ut alt det gode :-)



Kok opp det du silte av og tilsett hakket persille ved servering.


Jeg liker å bruke ville vekster, ofte kalt ugress, 
 klippet i smått sammen med kjente urter gjemmer de seg for skeptiske menn og barn. 


Her er det meldestokk som hadde kommet opp i drivhuset ;-)

Rouille


Rouille lager du enten fra bunnen av, 
dvs du lager majones (se HER hvordan du gjør det),
eller du bruker ferdig majones og tilsetter ingrediensene: 
presset hvitløk, sennep, tomatpure / pure av paprika, salt og pepper.




Paprikapure får du ved å grille hel/halv paprika under grillen i stekeovnen, til skinnet er svart, legg de deretter i en plastpose og når de er kalde kan du ta av skinnet og mose kjøttet til en pure.

Brødkrutonger lages med 'gammelt' tørt brød,
 skjært i terninger og grillet i stekeovnen,
 eller stekt i stekepanna med olivenolje (barnas favoritt). 


Denne suppen  serveres med rouille , litt ost og brødkrutonger.
...ikke glem baguette eller kanskje flatbrød...


Bon Appétit !


....og bruk hele fisken...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)