5. apr. 2013

Pot au Feu med kalkun

Pot au feu er vel Fankrikes svar på Ferskt kjøtt,
 og lages som regel med oksekjøtt, men det er jo uendelige varianter...


Her er en med kalkunkjøtt (kan selvfølgelig lages med høne (kylling),
 mye raskere enn den orginale.

Jeg har også brukt små stykker uten ben,
 og skjært grønnsakene i små biter for å forminske koketiden.


Ingrediensene er typisk vintergrønnsaker med poteter,
gulrøtter, purre, stangselleri, kål, løk stukket med nellikspiker etc.

 Suppekjøtt eller altså gjærne kalkunlår eller en høne.
Kjøttet brunes på alle sider før man heller vann over (ca 1,5 liter til 4 porsjoner/600g kjøtt) og lar det koke opp,
pepper og salt, bruker man oksekjøtt lar man det koke i nesten to timer før man har i grønnsakene,
med hel høne eller kalkunlår nesten en time, og med mindre biter uten ben holder det å koke opp.



Deretter has grønnsakene i og det kokes videre i 30-45 min.


Sjekk krydringen, men det skal smake kjøtt og grønnsaker ;-)

Server kraften som suppe først
 -ikke glem godt brød/flatbrød-
 deretter serveres kjøttet og grønnsakene...

Bon Appétit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)