29. apr. 2013

Hvit omelett med Chevre

Har du eggehvitter til overs og ikke lyst til å lage flere marengser ;-)

Ja da er svaret en hvit omelett, ikke hørt om det før ?
...nei det har ikke jeg heller ;-)

Det har vel aldri vært noe hinder for meg, 
så etter å ha fundert litt om hva som ville passe sammen i en hvit omelett uten å ødelegge fargen, 
så ble dette søndagslunsjen vår:


Hvit Omelett med ost


2-3 porsjoner

6 eggehvitter
6 ss fløte/creme fraiche
3 ss klippet gressløk
1 løk
2-3 skiver hvit geitost / chevre
salt/pepper
litt smør

Skjær løken i små biter og stek de i en liten stekepanne i litt smør, 
fint om det ikke blir så varmt at smøret blir brunt ;-)


Bland sammen de øvrige ingrediensene (untatt chevre) , 
jo mer du visper jo luftigere omelett.


Hell røra over løken i panna, bland litt så alt blir godt fordelt,
 legg i osten og la stå på middels varne med lokk på. 
Hvis du har stekepanne som går i stekeovnen må du gjerne steke den ferdig der.


Serveres med godt brød og f.eks. salat, spekeskinke, røkelaks...


...og da har du kanskje noen eggeplommer til overs ;-)


-oppskrift på majones finner du HER
-oppskrift på vaniljekrem finner du HER
-oppskrift på mousselinekrem og kaken Fraisier finner du HER
-oppskrift på sjokoladetrøffler finner du HER
-oppskrift på bearnaisesause finner du HER



Bruk alle rester ;-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)