16. apr. 2013

Hvit Sjokoladekake med Bringbær

Glutenfri Kake med mandelbunn, Bringbærgele, Hvit sjokolademousse og Hvit sjokoladeglasur.
= mange gode smaker forent i en kake ;-)






Bursdagskaken min ble kjempegod :-)

Inspirert av kaken i 'Hele Norge Baker' på tv3 ble denne fantastiske kaken til.
Planen var å følge oppskriften til tv3/pascal men det viste seg veldig vanskelig,
mengden ingredienser passet ikke til kakens størrelse ei heller proposjonert til hverandre...
Jeg klarte ikke å oppdrive passionsfrukt eller pure av denne, ei heller det pulveret som skulle til i glasuren...

Kjempefornøyd med resultatet av min helt egen versjon av denne kaken uten spesielle ingredienser, kommer her min oppskrift så får dere kikke på tv3/mat for det orginale, forhåpentlighvis retter de den opp ;-)

Kaken er glutenfri (hvis det ikke er gluten i hvit sjokolade),
laget i en 24 cm form og til våre mager er det godt og vel 10 porsjoner,
den er mektig på sjokolade.

Hvit Sjokoladekake med Bringbær


Mandelbunn:


3 eggehvitter
1 dl sukker
1,5 dl melis
2,5 dl malte mandler

Pisk eggehvittene stive og ha i litt og litt sukker, pisk videre og når den er helt stiv sikter du i melis og har i malte mandler, rør godt.
Ha røren i smurt form, helst med bakepapir/silikonpapir i bunnen.
Stekes på 180 grader i 20 minutter.




Bringbærgele


200 g bringbær
25 g sukker
2 dl vann
2 g agar-agar/gelatin

kok opp bringbær med sukker og vann, ha i agar-agar pulver og la koke 1 minutt.
Avkjøl og hell over mandelbunnen.


Hvit sjokolademousse


1,5 dl melk
1 vaniljestang
6 g gelatinpulver
200 g hvit sjokolade
2,5 dl fløte


 


Kok opp melken med vaniljestangen (som du har delt i to på langs).




 

Ha gelatinpulveret i 2 ss vann og la stå to minutter, røres inn i den varme melkeblandingen.



 
 

 Brekk sjokoladen i små biter og ha i en bolle.
Hell den varme melkeblandingen over, ta ut vaniljestangen (kan brukes til pynt på kaken).



 

Dekk til bollen og la stå i 5 min før du visper bandingen godt.





 
 Avkjøles.
Pisk kremfløten stiv og pisk deretter de to blandingene sammen.







 
Helles i kakeformen oppå bringbærgelen.
 

La stå i kjøleskapet minst 1-2 timer til den er stiv.




Hvit Sjokoladeglasur.


1  dl sukker
3 ss vann
1 dl melk
2 g agar-agar/gelatin
2 ss vann
100 g hvit sjokolade

Kok opp sukker og vann la det koke til en tykkere masse, men ikke så lenge at det blir karamel.
Kok opp melk og tilsett den flytende sukkermassen.
Ha gelatinpulveret i 2 ss vann og la stå to minutter, rør dette ut i den varme melkeblandingen.
Brekk sjokoladen i små biter i en bolle og hell den varme blandingen over, dekk til å la stå i 5 minutter.
Pisk opp sjokoladeglasuren og la stå til den begynner å kjølnes/stivne, pisk den opp med jevne mellomrom da den vil tykne ujevnt.
Når den er tykktflytende helles den over kaken.

 

Obs obs det vil renne litt utover kantene,
jeg lagde litt mer glasur og trodde det ville dekke sidene, men den var for flytende og det ble søl,
anbefaler derfor å ha kanten som den kommer ut av formen,
eventuelt dekke den til med en kant i marsipan,
marsipansmaken vil passe til nøttebunnen og sjokoladesmaken.
Hvis du venter til glasuren er stiv nok til å smøres på,
mister du den helt glatte overflaten som den flytende glasuren får.







Kaken min ble pyntet med en hvit sjokoladekanin (jeg elsker jo kaniner),
kandiserte blomster og hjertestrøssel.

Inni ble den slik (dagen etter)


Har man friske bringbær, blir det en flott kant rundt, og da gjærne med vaniljestangen som pynt.


Problemet nå blir å velge mellom Fraisier og denne Hvite sjokoladekaken til 17. Mai ???




2 kommentarer:

  1. Glutenfritt og nydelig. Takk for den. Noe å forsøke til min bursdag.

    SvarSlett
  2. Anbefales ;-)

    Kakebunnen kan brukes som bunn til forskjellige kaker,
    bløtkaker kan bli glutenfrie ;-)

    Glasuren til slutt er ikke helt nødvendig for smaken, kaken er enda friskere uten, men den er jo mye penere med, verdt ett forsøk med mørk sjokoladeglasur :-)

    Lykke til !

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)