Vaktler er delikate små fugler med mørt kjøtt, ideele å fylle.
Man beregner en fugl per person.
Det tradisjonelle fyllet her i Frankrike er druer,
men siden vi er langt fra druesesongen kommer her en oppskrift med ostefyll.
Fylt vaktel servert på ett rede av Asparges.
Fyll - stuffing
til 6 vaktler
100 g bacon
150 g chevreost
en neve persille
2-4 hvitløkfedd
Alt has i en kjøkkenmaskin og hakkes til en farse.
Vask og rens vaktlene, ha ca 2 ss farse inni fuglen og tett hullet med en tannpirker.
Marinade
4 ss honning
25 g smør
2 ss sennep
1/2 ts pepper
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp.
Ha de fylte vaktlene i marinaden.
Marineres minst en time men gjerne natten over (i kjøleskapet).
Stikk noen huller i skinnet med en spiss kniv før du heller marinaden over.
Ha fuglene og marinaden i en ildfast form.
Stekes i 30 minuter på 180grader varmluft.
Snu fuglene 2 ganger under steketiden og øs kraften over samtidig så de ikke blir tørre.
Servert på en seng med lettkokte Asparges.
Jeg elsker helstekte fugler.... Vaktler har jeg aldri smakt, men skal prøves når jeg får tak i det.... Nusselige små fugler, 1 til hver liksom.... :-) Stuffingen ser spennende og litt annerledes ut.
SvarSlett