Hvilken kake vil mann og barn ha ??
![](https://4.bp.blogspot.com/-5nDrQ_OYTc4/UWUVV7LeSxI/AAAAAAAAUbs/dtw63JDLQVs/s1600/sjokoladefondant0006.jpg)
Sjokoladefondant !!!
Enkel og lage, men for at den skal være ordentlig fondant (flytende) må den lages rett før severing,
det er fort gjort å steke litt for lenge, den ser jo så ustekt ut ;-)
SJOKOLADEFONDANT
![](https://4.bp.blogspot.com/-hoStWPsaoPE/UWUVK1kGSSI/AAAAAAAAUbI/hE4bHVrIYT4/s1600/sjokoladefondant0001.jpg)
Finn frem:
75 g smør
150 g mørk sjokolade
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl mel
1 ts bakepulver
![](https://3.bp.blogspot.com/-CCntsvD5Zc4/UWUVJ_ONfKI/AAAAAAAAUbE/aqcRoSzsRpg/s1600/sjokoladefondant0002.jpg)
la smelte og rør rundt, (eller smelt alt i micro'n).
Visp eggedosis av egg og sukker.
Rør veksesvis mel blandet med bakepulver inn i sjokoladebandingen.
Rør godt men forsiktig så ikke lufta går ut av røra.
Hell røra i en kakeform (24 cm),
strø eventuelt noen mandelflak eller andre nøtter på toppen som pynt.
Stekes
i 10-15 min ettersom hvor fondant dere vi ha dem ,
stikk i kanten, pinnen skal komme tørr ut ca 4cm fra
kanten,
i midten skal det være flytende...
-hvis du rett før servering oppdager at de er for flytende kan de tas en liten runde i micro'n ;-)
I små former, og her er den ikke for mye stekt, 5 minutter...
i midten skal det være flytende...
-hvis du rett før servering oppdager at de er for flytende kan de tas en liten runde i micro'n ;-)
I små former, og her er den ikke for mye stekt, 5 minutter...
Bon Appétit !
Se HER for sjokoladefondant med bringbær og pistasj.
Sjokoladefondant som er passe flytende er kjempegodt! :-)
SvarSlett