2 klassiske franske ostesmørbrød...
Forskjellen mellom de to er at Madame kommer med egg, det er vel naturlig det ?
Felles for de begge er ost og skinke.
Du trenger altså til hvert Ostesmørbrød:
2 brødskiver
1-2 skiver skinke
1-2 tjukke skiver ost
( 1 egg)
eventuelt litt sennep og smør, men det er valgfritt.
Croque Monsieur må gjerne lages i ett smørbrødjern, mens Madame må lages i stekeovnen.
Begynn med å smøre litt smør og sennep på brødskiver (kan droppes).
På halvparten legger du 1-2 skiver skinke og 1-2 skiver ost oppå.
på toppen en brødskive, hvis du skal lage madame stikker du ut ett hull i midten av brødskiva.
Grilles i ovnen (eller jern) på ca 200 grader til brødskivene begynner å få farge og osten smelter.
Ta smørbrødene ut og knekk ett egg i hullet på toppen av Madamene, strø litt ost på toppen.
Crouque Monsieur uten egg :-)
Stek videre til eggene har ønske konsistens.
Nytes til lunsj eller middag og gjerne med litt grønt ved siden av ;-)
HER kan du se bilder på google av forskjellige Madamer ....
fast snack :)
SvarSlettKjempegodt. Jeg liker best å smøre smør på begge sider av brødskivene da blir de enda crispier, men så har jo jeg mistet midjen også ;-)
SvarSlettLenge siden jeg har laget croque madam og fikk utrolig lyst på det :-)
SlettHvis du bruker gee eller kokosfett får du bare sunt fett inn som hjelper deg å få vekk det som sitter fast i midjen, dvs det er teorien ;-)