Kjeksbunn, Appelsinfromasj og Appelsintopping = Påskegult.
Men er absolutt å anbefale resten av året også ;-)
Kjeksbunn
150 g Kjeks
3 eggeplommer
1 egg
Kjeksen knuses, bruk gjerne kornmo kjeks eller sjokoladekjeks,
hvis du ikke vil gjøre ren kjøkkenmaskinen gjøres det lett i en plastpose med kjevle eller lignende.
hvis du ikke vil gjøre ren kjøkkenmaskinen gjøres det lett i en plastpose med kjevle eller lignende.
3 eggeplommer og ett helt egg piskes til eggedosis
(med sukker hvis du bruker kornmokjeks og uten hvis du bruker søt kjeks),
kjekssmulene blandes inn, helles i smurt 24 cm form.
Stekes på 200 grader i ca 12 minutter.
-ett annet alterntiv er å blande kjeksen med 60 g smør og trykke den ut i formen,
denne varianten krever da ingen steking-
Avkjøles.
Ostefromasj
3 appelsiner
2 dl vann
2 dl sukker
8 g agar-agar/gelatin
3 dl creme fraiche / kremost
3 eggehvitter
Vask appelsinene godt og riv skallet, del de i to og press ut appelsinsafte av to av dem.
Den siste appelsinen skrelles og deles i jevne tynne skiver.
Kok opp vann med 1 dl sukker og rør i agar-agar og la koke 1 minutt
(hvis du bruker gelatin: følg anvisningen på pakken, bruk nok til 1 1/2 liter væske).
Bland i appelsinsaften, sett til side 2 dl (til topping), som holdes litt varm ellers stivner den.
Pisk eggehvittene stive, ha i 1 dl sukker mens du fortsetter å vispe.
Visp inn 3 dl creme fraiche eller kremost,
deretter visper du videre mens du forsiktig heller i resten av appelsinblandingen, ha i appelsinskallet.
Blandingen helles over kakebunnen, som du fortsatt har i kakeformen.
Settes kjølig, og når toppen er stiv nok pynter du med appelsinskiver,
hell resten av appelsingelen over.
Settes kjølig noen timer før servering :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)