5. mars 2013

Villsvinjakta er ferdig for denne gangen

Jaktsesongen er over, og  på den siste dagen fikk jegerne et kjempesvin -Villsvin = Sanglier på fransk - og siden fryseren er mer enn full, hadde jeg allerede bestemt og kverne mesteparten av kjøttet, deretter ble det rillettes, noen fine biffstykker og masse bein som ble til kraft og spareribs for så å havne  hos hunder og høner...

Fikk ikke tak i svinefett, villsvin har ikke så mye fett på seg og er vistnok litt stramt i smak,
 så da ble kjøttdeigen reint kjøtt og deretter pølser uten fett,
 hvorav halvparten ble hengt opp til speking... spennende... heldigvis er det kaldt brrr..Se HER hvordan du kverner kjøtt, lager pølser og speker.


Til rilletten ble kjøttet skjært i små biter på ca 2 cm, og først varmet med ett glass grisefett/ saindoux  (som jeg hadde tatt vare på) deretter heller man på nok vann til å dekke kjøttet og lar det småputre under lok i maange timer... hell på mer vann hvis nødvendig... noen laurbærblad og rosmarinkvister, samt pepper fikk koke med, og salt ble hatt i på slutten, deretter var det bare å ha på rene glass og sterilisere/hermetisere... og en stor bolle til pålegg ble selvfølgelig satt til side med en gang!


Alt av bein ble grillet litt i ovnen, deretter over i stor kjele med litt løk, pepper og rosmarin og kokt i ett par timer, deretter fisket vi opp beina, noen ble spareribs og andre skrapet vi av det kjøttet som vi fant.. langtekkelig jobb men det blir noen ekstra middager uten at det koster annet en noen trivelige timer på kjøkkenet.F.eks. kan man lage en risgryte:Stek litt på kjøttet, tilsett løk og hvitløk og stek videre, deretter litt gulrot og det du ønsker av grønnsaker, tilsett passe mengde ris og stek litt til, hell over passe mengde kraft og kok under lokk til risen er ferdig...

For flere oppskrifter med villsvin eller viltkjøtt så finner du dem HER

Bon Appétit !1 kommentar:

  1. Deilig mat. Jeg særlig glad i rillette. Spiser riktignok ikke det meste av fettet. Og spareribs fra villsvin er en av de rettene jeg ønsker meg når jeg er på besøk.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)