12. mars 2013

Sjokoladefondant som Muffins

Bringbær, pistasjenøtter og sjokolade i skjønn forening.

Sjokoladefondant med Bringbær og Pistasjenøtter





Du trenger 10-12 cupcakes former (evnt en kakeform).

Sett ovnen på 210 grader.

Finn frem:

75 g smør
150 g mørk sjokolade
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl mel
1 ts bakepulver
Smelt smør i en kjele, ta kjelen av varmen og ha i sjokolade (knekt i biter),
 la smelte og rør rundt, (eller smelt alt i micro'n).

Visp eggedosis av egg og sukker.
Rør veksesvis mel blandet med bakepulver inn i sjokoladebandingen.
Rør godt men forsiktig så ikke lufta går ut av røra.

Fordel røra i muffinsformer og ha i hver 3 bringbær (mine var frosne),
strø over en ts med hakkede pistasjenøtter (bruk evnt. mandler/valnøtter/hasselnøtter).




Stekes i 6-8 min ettersom hvor fondant dere vi ha dem (10-15 min for en kake),
 stikk i kanten, pinnen skal komme tørr ut ca 1 1/2 cm(4cm for kake) fra kanten,
 i midten skal det være flytende...

-hvis du rett før servering oppdager at de er for flytende kan de tas en liten runde i micro'n ;-)

Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)