Bringbær, pistasjenøtter og sjokolade i skjønn forening.
Sjokoladefondant med Bringbær og Pistasjenøtter
Du trenger 10-12 cupcakes former (evnt en kakeform).
Sett ovnen på 210 grader.
Finn frem:
75 g smør
150 g mørk sjokolade
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl mel
1 ts bakepulver
Smelt
smør i en kjele, ta kjelen av varmen og ha i sjokolade
(knekt i biter),
la smelte og rør rundt, (eller smelt alt i micro'n).
Visp eggedosis av egg og sukker.
Rør veksesvis mel blandet med bakepulver inn i sjokoladebandingen.
Rør godt men forsiktig så ikke lufta går ut av røra.
Fordel røra i muffinsformer og ha i hver 3 bringbær (mine var frosne),
strø over en ts med hakkede pistasjenøtter (bruk evnt. mandler/valnøtter/hasselnøtter).
la smelte og rør rundt, (eller smelt alt i micro'n).
Visp eggedosis av egg og sukker.
Rør veksesvis mel blandet med bakepulver inn i sjokoladebandingen.
Rør godt men forsiktig så ikke lufta går ut av røra.
Fordel røra i muffinsformer og ha i hver 3 bringbær (mine var frosne),
strø over en ts med hakkede pistasjenøtter (bruk evnt. mandler/valnøtter/hasselnøtter).
Stekes i 6-8 min ettersom hvor fondant dere vi ha dem (10-15 min for en kake),
stikk i kanten, pinnen skal komme tørr ut ca 1 1/2 cm(4cm for kake) fra kanten,
i midten skal det være flytende...
-hvis du rett før servering oppdager at de er for flytende kan de tas en liten runde i micro'n ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)