23. mars 2013

Påskekyllinger til Lunsj og Forrett

En liten enkel påskekreasjon, 
som barna kan ordne, 
kanskje en overraskelse til frokost  ?


Kok egg, hvis du ikke har eggekoker gjør du slik:

Ha kaldt vann i en kjele sammen med ønsket antall egg,
kok opp og fra det koker tar du tiden.

Hardkokte egg trenger minst 8 minutter fra det koker opp, helt bløte egg 4 minutter.

Til disse kyllingene trenger du hardkokte egg, så la eggene koke 8 minutter.

Avkjøl de i kaldt vann, 
skift vann minst to ganger og la de ligge i det kalde vannet til de er kalde,
 da blir de lettere å skrelle.

Ta av skallet, hvis du forbreder dette dagen før så kan du godt la de ligge i farget vann over natten. 
Du bruker matfarger og du trenger ganske mye,
 forsiktig så du ikke bruker opp yndlingsfargene til mamma....


Nå trenger du nebb og hanekammer, dette kan du skjære ut i gulrot eller rødbet, litt pirkete men ikke vanskelig, de trnger ikke å være helt like og ei heller helt perfekte.
Deretter trenger du noe til øyne, jeg brukte korianderfrø, men du kan også bruke pepperkorn eller nellikspiker (lettest).

For å sette de sammen skjærer du et snitt på toppen,
 hvor du stikker ned hanekammen og nebbet foran, 
stikk inn ett øye på hver side av nebbet og voila, en liten kylling.



Kyllingene kan settes i eggeglass eller på et fat med salat.
Jeg ville ha noen små egg til, disse skjærte jeg ut i gulost, men det fines sikkert noe enklere ;-)




Ha en fortsatt fin Påske !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)