8. mars 2013

Kjøttsaus

Kan du lage en tomatbasert kjøttsaus, da er du langt på vei til å lage all mat hjemme, hjemmelaget ;-)

En tomatsaus med kjøtt kan du bruke som pizzafyll, til lasagne, spagetti bolognaise, fylte canneloni, fylte pannekaker, moussaka, chili con carne....

Når du lager sausen kan den fort bli en risotto eller gryterett...

Du kan lage en stor mengde saus og fryse ned eller hermetisere på glass: ta med på hytta ;-)

Se HER for tomatsaus og råd om hermetisering.

Det du må ha det er kjøtt (ellers blir det en grønnsaksaus, oppskrift HER) jeg har her kjøttdeig, men du kan godt bruke kjøtt skjært i små terninger. Deretter er det standard med tomatsaus, tomater eller tomatpure. Det er vanlig å ha i løk og eventuelt andre grønnsaker. Salt og pepper som base og deretter kan du krydre deg til alle verdensdeler ;-)

Enkel Kjøttsaus



700 Kjøttdeig
7 Tomater
200 g sopp
1 løk
3 hvitløkbåter
1 ss provencekrydder

I dagens kjøttsaus ble det kvernet hestekjøtt.




Stek kjøttdeigen, tilsett løk og sopp og stek videre, tilsett tomatene hakket (hvis du vil gjøre det ordentlig skal de helst skrelles og stenene/pulpen fjernes , men da er det ikke lenger fastfood ;-) Det letteste er å bruke en ferdigkjøpt (eller laget) tomatsaus, en det er jo ikke alltid man har alt på kjøkkenet og 15 km fra butikken så klarer man seg med det man har, det viktige er smaken !



Ha i hakkede tomater / tomatsaus og la koke inn ca 10 minutter.


Kjøttsausen er ferdig til bruk, kan oppbevares i kjøleskapet noen dager, fryses ned i porsjoner eller hermetiseres.

Brukes til pizzafyll, til lasagne, spagetti bolognaise, fylte canneloni, fylte pannekaker, moussaka, chili con carne.... Man tilsetter eventuelt det som er nødvendig når man lager den ferdige retten.

Oppskrifter som kommer:
Canneloni av pannekaker og glutenfri Lasagne , med 100 % Hest ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)