Tradisjonell fransk kanin-oppskrift,
hvor man bruker sesongens grønnsaker.
hvor man bruker sesongens grønnsaker.
Det passer jo perfekt siden jeg fant noen skatter kjøkkenhagen
og har tatt opp kanin fra fryseren.
og har tatt opp kanin fra fryseren.
Jeg velger å skrive oppskriften like enkelt som jeg fant den på en fransk blogg,
bare om kaninkjøtt og kaninoppdrett :-)
Så er det opptil hver enkelt å dosere mengder,
i forhold til hvor mange dere er til middag.
Min kanin veide 1,4 kg og jeg valgte å dele den i to middager,
hvorav jeg brukte de store bitene dvs lår og rygg til en middag og de små: forbein,
sider og ribber til denne oppskriften omtrent 500 g til 5 porsjoner,
som for oss holdt i massevis ved siden av ett godt utvalg i grønnsaker,
rester nok til ett pizzastykke til lunsj dagen etter...
Tradisjonell Kanin på Bestemors vis
Kanin
sesongens grønnsaker
bacon
løk
smør (ghee)
1 glass muscat-vin
litt olje
Stek bacon og løk (eventuelt sopp) i litt smør/ghee.
Sett til side.
Tilsett litt mer smør i panna og stek kaninkjøttstykkene,
til de blir brune på alle sider.
Ha kjøttet i en gryte.
Kok ut pannen med muscat'n og ha i ett glass vann.
Tilsett kaningryten det du koker ut, timian, laurbærblad, salt og pepper.
La småkoke i 45 minutter med lokk på.
Ha i bacon-løk blandingen og la småkoke videre mens du steker grønnsakene.
Tilsett litt vann hvis nødvenig.
Vask og skjær valgte grønnsaker i passe biter.
stek disse i olje.
De som trenger lengst tid først, f.eks. poteter.
Ha i etterhvert resten av grønnsakene så de alle er ferdig samtidig.
Her ble det gulrøtter som nummer to og brokkoli og purre helt til slutt.
Til servering har du valget mellom å servere kjøtt og grønnsaker hver for seg,
eller legge grønnsakene på ett fat med kjøtt og saus i midten.
-har du ikke kanin må du gjerne bruke hare, kalkun eller kylling.
De små restene som var igjen brukte jeg på en pizzabit til lunsj ;-)
Bon Appétit :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)