Solbærsirup passer kjempegodt til mat,
og det sammen med cassis og mørk sjokolade er jo himmelsk godt...
Kanin er jo flott mat alene og sammen med disse to essene,
Har du ikke fått deg kaniner eller funnet de i butikkene,
prøv med Hare, And (!) evetuelt kylling/kalkun... LAM...
Cassis-Kanin med Sjokolade
1 kanin
4 dl skogsopp
3 middels løk
smør/ghee
1 dl solbær
1 dl solbærsirup
2 dl vann
2 ts grovt salt
1 ts hel pepper
5 hvitløksfedd
noen solbærblader
1/2 dl fersk timian eller 1ss tørket
2 ss sjokoladepulver
masse hakket persille
Valgfrie grønnsaker, f.eks:
poteter (nypoteter)
gulrøtter
rødbet
broccoli
purre
olje
Del kaninen i serveringsstykker.
Stek sopp (helst steinsopp, kantarell etc. ) og løk i litt kaninfett (eventuelt smør/ghee).
Legg det til side.
Tilsett mer smør/ghee og brun kaninkjøttet på alle sider.
Legg bitene i en kjele.
Kok ut pannen med cassis og hell over kjøttet.
oppskrift på cassis-solbærlikør finner du HER
Kok ut igjen med vann (for ikke å søle bort cassis...)
Ha solbærsirup (søt, eller ha i litt sukker også) i gryta ,
deretter salt, pepper, urter...
Oppskrift på solbærsirup finner du HER
La småkoke minst 45 minutter med lokk på,
men alt blir mørerer og bedre ved koking :-)
-pass på at det ikke koker tørt...
Ha i sopp-løk blandingen, hele hvitløksfedd og sjokoladepulver
fortsett å småkoke, mens du steker grønnsakene,
til alle smaker er godt fordelt, smak og juster eventuelt salt-sjokolade.
Vask, rens og del opp grønnsaker i passe biter.
Stek grønnsakene i litt olje,
først de grønnsakene som trenger lengst tid som poteter,
deretter tilsetter du etterhvert ettersom hvor lenge du vil steke dem,
jeg har i brokkoli helt til slutt og lar de bare dampe seg litt...
Ha persille i kaningryta (og gjerne over grønnsakene også) rett før servering.
Legg grønnsakene på ett fat og kaninstykkene over med sausen,
eller server hver for seg.
Oppskriften kan du skrive ut HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)