Hva gjør man med en blekksprut på 1,4 kg ?
Søk på internett (norsk) = ingen resultater..
Ja da får vel jeg bli den første da ;-)
På det franske språket var det litt mer hjelp å få,
heldigvis var den ferdig renset, husk på og spørre i fiskedisken...
Jeg tok av noen harde 'skall'rester og litt av skinnet øverst på armene.
Avkjøl litt før du deler dem i terninger.
Brukes i panneretter, paëla, salater...
Middalhavs Blekksprut
2-4 personer
Kokt blekksprut
Poteter
Løk
Alger
Sitron skall og saft
Oliven
Varm litt olivenolje i stekepanna og stek potetbiter.
Sett på lokk og stek videre ca 15 minutter, ettersom hvor store bitene er...
Skjær løk i smått og tilsett. Stek videre 5-10 minutter.
Stek blekksprutbitene for seg .
De krymper utrolig mye,
nå skjønner jeg hvorfor enkelte oppskrifter sier 1 kg per person :-O
Damp algene med potetene de siste 2 minuttene.
Riv skallet av sitronen og skvis ut saften.
Ha i sitron og oliven sammen med blekkspruten,
smak til med salt og pepper,
og eventuelt litt agavesirup/sukker hvis det er for surt.
Brun potetblandingen rett før servering med litt smør,
ikke salt hvis du har brukt alger ;-)
Dette var en spennende oppskrift, men det er ikke mange blekksprut jeg har sett på den lokale fiskebrygga i Lillesand. Hvordan ble mottagelsen?
SvarSlettKanskje den liker varmere vann ;-)
SlettUngene elsker (?) blekksprut, de var litt skuffet over at den ikke var fritert som vanlig, men ellers gikk den raskt ned :-)
Typisk barnevennlig fisk som tar smak av sausen og ikke har bein ;-)