21. sep. 2013

Makrell-boller i tomatsaus

Lei av panerte stekte makrell,
her er en annen måte og servere denne supersunne fisken på ;-)


Makrell - Boller


6 personer

3-4 store makereller (1 kg)
2 middels løk
3 hvitløkbåter
1 dl fersk persille
2 egg
1/2 ts salt 
1/2 ts pepper

havremel-hvetemel

Rens og legg makrellen i en kjele med litt vann.
Kok opp og la trekke i 5 minutter.
Ta opp fisken og avkjøl litt.



--du må nå gjerne koke kraft av vannet og hoder-haler fra fisken--

 Rens fisken for bein og ha i en kjøkkenmaskin med kniv.
Ha i løk, hvitløk,persille, egg, salt og pepper.




Kjør til du får en farsedeig.





--hvis du ønsker å spe deigen kan du gjøre det med 1 ss potetmel og 1-2 dl melk--

 Lag boller med en skje (dyppet i vann)  og håndflaten din.
Rull bollene i havremel for glutenfritt, eller hvetemel, speltmel etc.


Stekes i olje eller smør, til de er lysebrune på begge sider.



Til bollene passer det med en sitronsaus, pesto, hvitløksmajones, tomatsaus...

Hos oss ble det en tomatsaus, oppskrift finner du HER.

Som tilbehør anbefaler jeg noe grønt som f.eks. brokkoli - supersunt !



Poteter, ris og pasta og en bit baguette er selvfølgelig heller ikke så dumt,
særlig hvis du velger tomatsaus med masse grønnsaker i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)