fra vår til høst, bugner butikkene av matvarer destinert til grilling,
som f.eks marinert flesk og andelår, eller de ferdiglagde grillspydene,
være seg fisk, lever eller kjøtt, de finnes overalt,
lettvint for ferierende franskmenn og utlendinger å ta med seg til kvelden BBQ...
Kvaliteten er sikkert ok, men den er da enda bedre når man lager de selv ;-)
Ikke er det så vanskelig heller,
krever litt forberedelser,
men er man to om jobben er det raskt og veldig koselig ;-)
-sist men ikke minst så slipper man å betale kjøttpris for grønnsaker (og man kan slenge på noen ekstra ;-) og trepinner, altså litt billigere selvom prisen ikke er helt avskrekkende, litt ettersom de er laget på stedet eller på en eller annen fabrikk...
Lager man til mange personer er det fint å kunne variere kjøtt-fiske typer, noe for en hver smak eller rett og slett ha flere typer på hver pinne; veldig populært på fiskespyd, laks og en hvit fisk ;-)
Legg trepinner i vann på forhånd så de tåler varmen fra grillen,
bruker du stålpinner går det greit ;-)
Skjær opp grønnsaker og kjøtt - fisk du vil bruke.
Forslag til grønnsaker:
paprika, squash, løk, hvitløksbåter, chili, små tomater, små poteter, auberginer...
Forslag til kjøtt:
okse, svin, lam, kylling, and, lever...
Forslag til fisk:
laks, torsk, sei (osv.) , store reker, kamskjell, blekksprut...
Lag enten rene kjøttspyd, fiskespyd, grønnsaksspyd eller bland etter ønske..
Nå er det fritt frem og du vil marinere, krydre, ha på urter...
Man kan også servere de med en krydret saus :-)
Har du valg mye grønnsaker til, trengs det ikke så mye tilbehør...
Ønsker du derimot å servere noe ved siden av finner du mange forslag HER på siden min om BBQ...
Ha en flott Grillfest :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)