11. sep. 2013

Gaspacho av Portulakk

Et godt innslag på menyen, smoothie til frokost eller som gaspacho til lunsj :-)
Full av vitaminer og mineraler...


Portulakk alene inneholder bl.a. omega 3 +6
Mineraler: selen, jern, kobber, sodium, calcium, phosphore, magnesium, potassium. 
Antioksidanter.
En rekke vitaminer : A, B 1+2+3+6+9, C og E.
Les mer om det HER

Jeg har laget forskjellige varianter ettersom hva jeg hadde tilgjengelig:


Dessert frokost variant med:
Portulakk, banan, bringbær, ingefær, stevia, yoghurt og kanel

 En gaspachovariant til lunsj:
Portulakk, løk, kruspersille og ingefær.






En frokost-lunsj  variant med:

Portulakk, hel sitron, løk, basilikum, stevia blader og agurkurt.

Alle ingrediensene er godt for noe ;-)

kjør alt til en smoothie i kjøkkenmaskinen,
tilsett litt vann eller te hvis du vil ha den mer flytende.
Isbiter hvis det er varmt ;-)


Serveres 


Med litt paprika til frokost :-)


Med egg og linolje (for mer omega 3)

Med litt ekstra til lunsj :-)

Med bringbær og youghurt ble det rosa ;-)






Enkelt til frokost med linolje, vi trenger mer omega 3 for å bekjempe betennelser ;-)



Har du ikke portulakk kan du bruke spinat,
 eventuelt forvellet brennesle.

God Frokost til en God Dag ;-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)