De fleste tradisjonelle oppskrifter varierer med sesongene,
de er jo fra den tiden når ikke all mat fantes i butikkee til alle årstider.
Gresskar er høstmat og er vel stort sett sesongvare også i våre tider :-)
Benytt sjangsen for gresskar er veldig næringsrikt.
Alt på gresskaret kan brukes, her er ett fra hagen vår ;-)
Deretter er det bare å tilsette de grønnsakene du har tilgjengelig, i sesong er det kål, rotgrønnsaker andre typer squash , tomater, paprika, løk, purre og sikkert mye mer...
Her har jeg brukt av de ingrediensene som passer alle blodtyper ifølge blodtypedietten og den skulle passe til både lavkarbo, paelo, glutenfri osv.
En riktig så sunn sak ...
Min Gresskarsuppe til alle Blodtyper :-)
Gresskar
Løk
Hvitløk
Gulrot
Selleri
Salt
Gurkemeie
Curry
Persille
Gressløk
Vask, rens og skjær alt i mindre biter, has i en kjele,
dekk med vann og kok opp,
la koke ca 30 minutter til alt er mørt.
Du kan nå mose suppen for de kresne eller servere den som den er.
Bruk stavmikser eller fisk opp bitene og ha i en kjøkkenmaskin.
Ha tilbake i kjelen og kok opp,
ha i persille og smak til med salt og karrikrydder.
For de som ikke følger blodtypedietten,
anbefaler jeg å ta vare på gresskarkjernene og grille dem i stekepanna,
og fortsatt for de som spiser alt uten diette litt stekt bacon på toppen er godt ;-)
Strø Gressløk over ved servering.
Gresskarsuppe er bare helt nydelig! Jeg har gledet meg i lengre tid til at gresskarene skal komme i butikkene, er ikke så heldig at jeg har det i hagen.... men nå er det tid for suppe. I den oppskriften jeg bruker skal det også være chili (+ kremfløte) så den er av den litt "hotte" typen. Og chili'en kommer ihvertfall fra egen hage ;-)
SvarSlettHelt enig at det er godt med kremfløte og chili i :-)
Slett-er dessverre en god andel ikke-chili-sterkt rundt bordet så jeg kan ikke koke det med ...