5. sep. 2013

Å snu misslykkede matprosjekter til noe godt ;-)

...det er en verdifull egenskap å ta med seg...

Når ting ikke går helt som det skal, 
er det ingen grunn til å kaste maten som gikk galt...

Noen ganger er det bare å tenke annerledes...

For noen uker siden, 
med masse lyst til å prøve nye culinariske veier og alt for mye annet å gjøre ved siden av,
ble det stadig noen misslykkede prosjekter...

...så isen ble til kake, brøddeigen ble til pizza'n ,
 tilslutt var det  vårruullene som ble til en sasiatisk wok....

Her kommer altså ingen oppskrifter ;-) , 
men ett par ideer til hvordan du kan snu ett misslykked prosjekt,
hvorvidt du forteller det til alle (blogging :-P),
 eller du later som det var det du hadde i tankene fra begynnelsen av ;-)

Det viktigste er å ikke kaste mat som er fullt spiselig,
 men ikke som du hadde tenkt :-)


Det var den isen da som jeg hadde planlagt leeenge... Laget på den gamle måten som tar litt tid, ikke min sterkeste side, alt så bra ut helt til jeg varmet opp blandingen litt for mye og eggene ble til eggerøre, det var aller første gangen jeg tråkket ned i den tabben og egentlig ble jeg vel litt overrasket...



 
Vel hva gjør man da, hadde jo laget en kjempeporsjon med resten av eggene...
Ikke talom om hønene skulle få alle de eggene tilbake, de ville vel sluttet å verpe hvis de visste hva eggene gikk til :-P





 

Jo løsningen var ikke langt unna, rabarbra og banan, 
litt mel og bakepulver...
...helles i langpanne og stekes på 175 grader i ca 30-45 minutter...




...til servering ble det da litt kjøpt vaniljeis ;-)




Brøddeigen som ikke ville heve, et forsøk på å lage glutenfritt brød av havremel...

Halvparten ble krydder formkake med pistasjnøtter ;-)
 

...og resten...
Hva liker alle til middag jo pizza, og ingen merker vel at en pizzabunn ikke er hevd, snarere tvert imot vi er jo ikke langt unna Italia og Pizzaer skal være tynne...



Men fyllet da ? Masse grønnsaker i kjøleskapet, skulle vel blitt ratatouille...
Saus - ingen tomater: Hvit Pizza ! 
Bland creme fraiche og sennep...

Først er det lurt og forhåndsteke bunnen litt særlig på toppen da det klissete-saftige fyllet kan gjøre deigen litt for bløt...
Smør deigen utover en langpanne , havremel og bokhvetemel må lages som røre og ikke deig...
Stekes 10 min på 200 grader mens fyllet gjøres istand...


Smør på saus og legg på grønnsaker og ost...
Stek 10 minutter til på 220 grader...



og vips så ble det en vellykket pizza men ikke noe glutenfri pizza,
 det fine med pizza er at man ikke trenger brød ved siden av det har den jo selv, den pizzaen....

Vårrullene gikk vel egentlig ikke galt,
men det ble altfor mye fyll til de stakkars 5 vårrullene,
og jeg hadde ikke tid til å skjære opp i smått osv.
...og med 30 grader på kjøkkenet hadde jeg heller ikke lyst til å ha varme i ovnen...

Hva er vel da raskere enn en wok med masse gode asiatiske smaker ;-)




Se HER for en god, rask wok med de riktige smakene ;-)

og HER for hva jeg gjorde med de 5 stakkars vårrullarkene...

Etterhver blir det en utfordring hva man kan bruke rester eller misslykkede prosjekter til,
hvis du har blogget om noen eller har noen du vil dele,
 så ikke nøl med å legge igjen en kommentar, gjerne med link ;-)




1 kommentar:

  1. Så enig. Kast ikke mat. Ost gjør underverker. Det meste av middagsrester kan gratineres, eller lages omelett av.
    Når det gjelder søte mislykkede ting, kan det meste moses, raspes, røres, blandes og ende i vaffeljernet.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)