Det er ikke bare kjøtt til fårikål som kommer i disken på høsten,
der er også andre deler av lammet,
deriblant lammekoteletter ;-)
Som så mange andre middagsretter er det plankekjøring å steke lammekoteletter...
De beste reglene for alle typer biff, fileter og koteletter er:
-la de ligge fremme for å få romtemperatur...
-ha på ønsket krydder, untatt salt...
-stekes på høy varme, hvis det er fettrand stek denne først om mulig...
-ikke snu kjøttet mer enn en gang
-ikke snu kjøttet mer enn en gang
-tykke kjøttdeler snittes for en raskere kjernetemperatur...
-salt når kjøttet er ferdigstekt og la ligge tildekket 5-10 minutter før servering...
Til steking bruker jeg gjærne smør, ghee - klarnet smør er definitivt det beste.
Olje er selvfølgelig også vanlig å bruke.
Her ble det krydret med provencekrydder,
personlig synes jeg tørkede urter spesielt timian er perfekt til lam.
Jeg serverte hvitløksmør med persille ved siden av.
Som grønnsaker ble det en portulakkpanne,
spicet opp med capusin-kapers, basilikum og cherry tomater.
Ikke gå glipp av lammesesongen ;-)
-og fårikålens dag på Torsdag 26. September
Oppskrift på Fåikål finner du HER
Så mange fine oppskrifter/ retter du legger ut her hver dag.
SvarSlettSkal se litt gjennom dem i vinter, da har jeg mer tid enn nå. Det blir nok noen hektiske uker i hagen og forberedelser til våren.
Ha en fin uke ;-)
Takk skal du ha :-)
Slett