Plommer (og druer) er mye brukt som følge til kjøttmiddager her i Frankrike,
og det skjønner jeg godt,
de er utmerkede i middagen :-)
Med friske plommer fra hagen og mormor på besøk,
ble det fasan på menyen, stekt på en seng av plommer.
Plukk, rens og del opp fasanen (eller annen fugl).
Stek bitene i litt smør så de blir godt brunet.
Legg halve plommer i en ildfast form, med noen terninger smør.
Legg fasanbitene over, litt timian pepper og eventuelt annet krydder.
Kok ut steke pannen med litt vann, kraften has oppå kjøttet.
Stek i ovnen på 180-200 grader i ca. 20-30 minutter,
ettersom hvor store biter og hvor mye du forhåndstekte dem.
Ha litt vann, kraft eller øl i formen hvis det blir for tørt.
Plommene blir til saus.
Server det du måtte ønske til av grønnsaker og eventuelt ris etc.
å, så lekkert! Sånn helt generelt tenker jeg at frukt er undervurdert som tilbehør til både kjøtt og fisk. Syren i frukten passer perfekt til for eksempel torsk og sei: Hva med plommer og epler brukt på samme måten, men med torsk istedenfor fasan? :-)
SvarSlettKjempegod ide !
SlettHer er plommesesongen over,
men eplesesongen rett rundt hjørnet,
må prøves ;-)