Eplekake er populært i Frankrike også,
det er eplesesong :-)
En av favorittkakene i take-away bransjen er epleskiver på butterdeig med gelelokk,
så enkelt å lage selv...
Denne kaken laget jeg med butterdeig av speltmel,
da det ifølge blodtypedietten (og andre) er bedre enn hvetemel.
Resultatet er kjempesprø bunn, men den blåste ikke så mye opp...
Supertynn eplekake
med
Spelt Butterdeig
1,25 dl kaldt vann
250 g speltmel
200 g smør
5-6 epler
1 dl honning
1 dl vann
1 ts kanel
1/2 ts agar-agar (gelatin)
Vann og mel blandes sammen til en fast deig (kjøkkenmaskin eller for hånd).
Smøret kjevles inn litt og litt du skal helst brette deigen minst 6 ganger,
legg den i kjøleskapet hvis den blir for varm og smøret smelter.
se HER for grundig beskrivelse
Porsjonen er nok til to (tynne) langpannekaker.
Kjevles tynt ut til å dekke hele langpannen,
som du har dekt med bakepapir eller silikonpapir.
Eplene vaskes og deles i tynne, halve skiver.
Fordel epleskivene jevnt utover.
Stekes i 10 minutter på 200 grader. (uten varmluft eller 180 med)
Kok opp honning og vann med 1 ts kanel,
ha i agar-agar puver og rør godt kok opp og kok ett minutt.
Avkjøle kaken og blanding til ca. fingervarmt.
Sirup-geleen skal fortsatt være flytende men iferd med å stivne,
Sirupen helles jevnt over epleskivene, la stå til den stivner.
Dette går fort og kaken behøver ikke å settes kjølig.
Skjæres i biter og serveres,
Pynt gjerne med stevia eller mint -blader.
Bon Appétit :-)
En annen variant som går for ost og dessert samtidig,
en riktig luksus godbit ....
Er å legge hvit chevreost oppå epleskivene...
en riktig luksus godbit ....
Er å legge hvit chevreost oppå epleskivene...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)