Rådyr i Kål, ble til når jeg plutselig fikk ett halvt rådyr innpå benken.
Lunger, hjerte og noen kjøttbiter ble tatt av til lungemos,
låret ble fryst ned til stek,
da var det masse ribber og 'avskjær' igjen.
Dumt å fylle fryseren i begynnelsen av jaktsesongen,
ingen spesielle planer til middag,
7. dag i handleuka mi så hadde jeg kun ett kålhode,
da slo det meg at hvis får-i-kål var godt så måtte jo rådyr-i-kål også være det ;-)
Så tenkt så gjordt:
kjøtt, pepper, salt og kål,
samt et par sure små epler og eddik (0,5dl) :-)
Se oppskrift på Fårikål HER
Kokte opp kjøttet først for å skumme av...
og la deretter kålen på toppen sammen med eplebåter...
Pepperet jeg brukte var ekte pepper, som jeg knuste litt:
Masse persille på toppen, kokte poteter ved siden av:
Restene ble stekt i panna og var nok til en middag til, med rester av ris:
Husker min mors lungemos etter at griseslaktet var partert og bearbeidet, men har ingen oppskrifter. Gleder meg til å prøve denne.
SvarSlettNå skulle denne kommentaren til lungemosen, men pga ett eller annet som skjedde så landet den her :-)
SlettSpennende med rådyrkål:) Hvor lenge lot du det koke/trekke?
SvarSlettDet beste er å la det trekke lenge, rådyr er som lam som regel veldig mørt og en time holder, men når jeg kan lar jeg det helst trekke minst 2-3 timer :-)
SlettI en slowcoocker kan du godt la det få 4 timer på laveste temperatur...
Hvis kjøttet er litt mindre mørt eller ikke mørt i det hele tatt så blir det det etter 3-4 timer i kjelen eller jeg lar det få 8-10 timer i slowcoockern..
Det beste med lang koketid er at du får også ut mineraler fra beina (ha litt eddik i vannet) som ved kraftkoking og derav også mer smak :-)
Det er flott, takk!
SvarSlett